Rīgas Dzemdību namā sāk veikt izmeklējumus ar inovatīvu ultrasonogrāfijas aparātu

Rīgas Dzemdību namā sāk veikt izmeklējumus ar inovatīvu ultrasonogrāfijas aparātu

21. Aug 2013, 10:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Dzemdību nams šomēnes sāk veikt grūtnieču ultraskaņas izmeklējumus ar augstākās klases ultrasonogrāfijas aparātu "Aloka ProSound F75", aģentūru LETA informēja Dzemdību nama sabiedrisko attiecību speciālists Imants Mozers.

Aparāts iegādāts šā gada augustā par Dzemdību nama līdzekļiem.

Kā stāta Dzemdību nama galvenā ārste Dace Rezeberga, iekārta palīdz kvalitatīvi un precīzi, ar augstu izšķirtspēju, diagnosticēt augļa ķermeņa struktūras un asins plūsmas. "Ekspertu rīcībā esošā specializētā datorprogramma palīdz izvērtēt augļa augšanas atbilstību grūtniecības laikam, ļaujot prognozēt un agrīni atpazīt grūtniecības sarežģījumu veidošanos un attīstību, lai sadarbībā ar dzemdību speciālistiem un bērnu ārstiem plānotu vislabvēlīgāko grūtniecības atrisināšanas laiku un veidu," viņa piebilst.

Rīgas Dzemdību namā grūtniecēm iespējams veikt pirmā un otrā trimestra ultraskaņas izmeklējumus, kā arī eksperta līmeņa ultraskaņas un invazīvās diagnostikas izmeklējumus paaugstināta iedzimto anomāliju riska gadījumos.

Iestādes speciālisti norāda, ka "Aloka" bija pirmā kompānija, kas 1960.gadā komerciāli uzsāka ražot ultraskaņas diagnostikas sistēmas, radīja krāsu doplera izmeklēšanas metodi, kā arī trīsdimensiju ultraskaņas izmeklēšanu, kas šodien ir vēl nedzimuša bērna attīstības un veselības stāvokļa izvērtēšanas neatņemamas sastāvdaļas.

Kristīne Miļūna 
L