7 lietas, kas dzemdībās tev palīdzēs justies labāk

7 lietas, kas dzemdībās tev palīdzēs justies labāk

15. Feb 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdības var kļūt par skaistu pieredzi, ja vien uzbur dzemdību iestādē māju atmosfēru, lai bērniņa piedzimšanas brīdī justos droši un mājīgi.

KURSI TOPOŠAJĀM UN JAUNAJĀM MĀMIŅĀM->>>

Noteikti arī tava pieredze liecina, ka tipiskās slimnīcās ir ļoti sterila vide, taču tavos spēkos ir viss, lai šo atmosfēru mainītu un ienestu telpās savu enerģiju. 

Kārtojot savu dzemdību somu, noteikti neaizmirsti paņemt līdzi arī lietas, kas dzemdībās tev palīdzēs justies labāk, ienesot telpās savu mieru un harmoniju! Kā to panākt?

Pieklusini apgaismojumu

Noteikti dzemdību sagatavošanas kursos esi dzirdējusi, ka pieklusināts apgaismojums palīdz labāk savu darbiņu padarīt hormoniem, lai dzemdības ritētu raitāk. Tieši tāpēc centies izmantot dabisko apgaismojumu. Ja ir diennakts tumšais laiks, vari dzemdību telpu izgaismot ar svecēm (starp citu, internetā var iegādāties īpašas svecītes bez liesmām), neaizmirstot dzemdību somā ielikt ne tikai svecītes, bet arī svečturus, kuros tās ievietot, jo drošībai tomēr jābūt pirmajā vietā. Lai padarītu sajūtas dzemdību telpā īpašākas, vari uz palodzes izkārtot elektrisko lampiņu virtenes, kas noteikti telpā palīdzēs tev justies labāk.

Sagatavo savu īpašo dziesmu izlasi

Lai ienestu dzemdību telpā savu īpašo auru, ņem līdzi savu mūziku! Tagad to izdarīt ir pavisam vienkārši, jo nav vajadzības ņemt līdzi savu mūzikas atskaņotāju un kaudzīti ar mūzikas diskiem. Sagatavo Youtube vai Spotify dziesmu izlasi, pievienojot dziesmas, kurām tavā dzīvē ir īpaša nozīme, kuras tevi nomierina, iedvesmo un noteikti palīdzēs pasaulē nākt jūsu bērniņam.

Izveido stilizētu altāri

Nē, nē, nepārproti. Tev kopā ar dzemdību somu nav jānes līdzi arī savs altāris! Ar stilizēto altāri domājam lietas, kas tevi iedvesmo, nomierina un dod spēku. Tās var būt tuvinieku fotogrāfijas, mazuļa ultraskaņas attēls, ikona vai citas lietiņas, kas tev sniedz pozitīvu enerģiju un noteikti palīdzēs iedvesmoties un gūt spēkus dzemdību laikā. Izvieto tās turpat uz palodzes un turi savā redzeslokā.

Ēteriskās eļļas

Dzemdību sākotnējā fāzē vari izmantot lavandu un citus aromātus, kas palīdzēs mazināt stresu un sāpes, kā arī tevi nomierinās un ļaus atpūsties, savukārt brīdī, kad dzemdības kļuvušas aktīvākas, vari pāriet, piemēram, uz apelsīnu eļļas aromātu vai ilgan ilgan, kas palīdzēs nomierināt prātu, atgūties no uztraukuma.

Lai īpašā aromāta uzburšana dzemdību telpā būtu vienkāršāka, ņem līdzi elektrisko aromterapijas difuzoru.

Ziedi

Nekas tā nepalīdz uzburt telpā īpašu noskaņu kā ziedi! Ja vien tev ir laiks, ņem līdzi uz dzemdībām ziedus, vai arī palūdz, lai kāds tos atved. Tavi mīļākie ziedi dzemdību istabā tev palīdzēs gūt papildu mundrumu un enerģiju!

Savs spilvens

Savs spilvens ir un paliek savs spilvens. Tāpēc nekautrējies to ņemt līdzi uz slimnīcu, jo tas noteikti būs daudzkārt ērtāks nekā slimnīcā esošais, līdz ar to palīdzēs tev justies arī komfortablāk.

Izlem, ar ko vēlies atrasties kopā dzemdību telpā

Mēs zinām, ka katram cilvēkam piemīt sava enerģija, un ir cilvēki, ar kuriem kopā jūties labi, bet ir arī tādi, ar kuriem ir tieši pretēji. Dzemdību laikā tev jājūtas komfortabli un ērti, tāpēc izvēlies cilvēkus, ar kuriem vēlies būt kopā šajā maģiskajā - mazuļa piedzimšanas - brīdī. Rūpīgi izvēlies savu dūlu, ja esi nolēmusi, ka vēlies, lai dzemdībās piedalītos arī dūla, Savukārt, ja nevēlies, lai dzemdību laikā telpā atrastos, piemēram, medicīnas studenti, tev ir visas tiesības uz to norādīt.

KURSI TOPOŠAJĀM UN JAUNAJĀM MĀMIŅĀM->>>