Veselības traucējumi grūtniecības laikā

Veselības traucējumi grūtniecības laikā

06. Jun 2010, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir lieliska iespēja uzdot jautājumus Māmiņu Kluba ekspertiem un saņemt atbildes! Ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule stāsta, ko darīt ar miega traucējumiem un krampjiem grūtniecības laikā.

 

Jautājums:

Tā kā tuvojas trešais trimestris, sāk parādīties šim periodam raksturīgās nepatīkamās izjūtas - dedzināšanas sajūta, miega traucējumi un pa reizei naktīs arī krampji kājās. Gribētos zināt, kas to visu ietekmē un no kā izvairīties, vai arī otrādi - kā uzlabot pašsajūtu grūtniecības pēdējās posmā.

 

Atbild ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule:

 

Miega traucējumi grūtniecības laikā ir saistīti ar hormonālo sistēmu izmaiņu, kas notiek grūtniecības laikā. Nevajadzētu skatīties asas filmas ar pārdzīvojumiem, bet labāk paklausīties mierīgu mūziku.

 

Lai izvairītos no grēmām, grūtniecības laikā vajadzētu ēst bieži, bet ar mazām porcijām, kas samazina dedzināšanas sajūtu. Turklāt grūtniecības laikā vajadzētu arī dzert pietiekamā daudzumā- dienā vismaz 1,5- 2 litrus ūdens.

 

Ja runā par krampjiem grūtniecības laikā, tad vajadzētu konsultēties ar ārstu, jo visdrīzāk, ka būs jālieto kalcijs un magnijs. Tomēr pilnvērtīgu informāciju jums sniegs jūsu ginekologs.

 

Ārstu prakse "Auxilia Prima"

Vīlandes iela 13, Rīga, LV-1010
Telefons: +371 67211000

www.esivesela.lv

1

 Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

19. Oct 2009, 10:06

šobrīd vienīgā lieta, kas mani nomāc ir tā, ka savā 5.grūtniecības mēnesī man atklāja 8 bojātus zobus ☹ Lai gan zobus savedu kārtībā pagājušā gada decembra beigās ☹ Un tagad-ejot vienkārši pārbaudīties, neizjūtot nekādas sūdzības, atklājās šis šausminošais fakts ☹ Esmu pilnīgā izmisumā... ☹