Tavs Jaunā gada sagaidīšanas ceļvedis grūtniecības laikā

Tavs Jaunā gada sagaidīšanas ceļvedis grūtniecības laikā

23. Sep 2010, 22:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav nekādas nepieciešamības palaist garām Jaunā gada sagaidīšanas ballīti. Grūtniecība nav iemesls, lai nedotos ballēties!

Protams, šampanietis un vēlas naktis var būt pamatīgs pārbaudījums, bet, ja doma par kanapē maizītēm, skaistu kleitu sagādā prieku, neuztraucies!

 

Kā palikt vērīgai..

 

Tava tikko atklātā spēja aizmigt stāvot grūtniecības laikā var radīt vairākus dīvainus skatienus Tavā virzienā Jaungada ballītē, tāpēc kontrolē situāciju un nepārslogo sevi!

 

Sāc ar to, ka Tev  nav jāpieņem ikviens uzaicinājums uz ballīti. Tā vietā saglabā savu dārgo enerģiju labākajiem pasākumiem un parūpējies, lai Tu atpūstos starp šīm ballītēm un pāris dienas pirms ballītēm.

 

Ja Tu paliec nomodā līdz vēlai naktij, nākamajā dienā Tu noteikti jutīsies iztukšota un pārgurusi, tāpēc vissvarīgākais ir klausīt savam ķermenim.

 

Turklāt, nebaidies doties prom no ballītes, kad to vēlies. Ja Tu jūties nogurusi un Tava uzmanība klejo kur citur, iespējams, ka laiks doties mājup.

 

Tajā pašā laikā svarīgi grūtniecību neuzskatīt par slimību. Jo aktīvāka Tu esi, jo labāk Tu jūties un labāk esi sagatavota sabiedrībai, kas savukārt sniedz zināmu devu pašpārliecinātību.

 

Cīnies ar nelabumu

 
Cīņa ar hormoniem un nelabuma slēpšana var būt īsts pārbaudījums pirmā trimestra laikā, tomēr to var izdarīt!

 

Ja slikta dūša nepāriet, nāc klajā ar pārliecinošu slimību, kas nav lipīga, piemēram, alerģija pret kādiem pārtikas produktiem, vēdera vīruss vai pārāk liela šķidruma uzņemšanu, kas prasa nemitīgu došanos uz tualeti. Vienmēr vainu vari novelt arī uz antibiotikām, kuru dēļ nedrīksti lietot alkoholu.

 

Paturot grūtniecību noslēpumā

 

Uzticēšanās ir būtiska, ja runa ir par jūsu noslēpuma glabāšanu. Kopā ar partneri izstrādājiet īpašu plānu, kas apslēps grūtniecības faktu, piemēram, samaini savu pilno glāzi pret partnera tukšo glāzi. Ieteicami arī bezalkoholiskie kokteiļi, kas var ar zināmu vitamīnu devu var nākt Tev par labu!

 

Ko vilkt mugurā

 

Kad esi izlēmusi, kuras ballītes apmeklēsi, laiks doties uz veikaliem, lai izvēlētos tērpus! Tu esi starojoša topošā māmiņa un nu Tev ir iespēja spīdēt. Esi lepna un satriecoša grūtniece! Ja Tu spēj sevi pārliecināt, ka izskaties skaista (un tāda arī esi), turi galvu paceltu, domā labas domas un svētki paies krāsaini!

 

Neslēp savu puncīti, bet izvēlies pieguļošu kleitu, kas izcels Tavu ķermeņa seksīgās formas. Elastīga auduma kleita grūtniecības laikā lieti noderēs, jo to bez piepūles varēsi uzvilkt un tā „augs” kopā ar Tevi!

 

Galvenais noteikums ir pieturēties pie klasiskām krāsām, piemēram, melnas, bet izvēloties košus aksesuārus. Pieskaņo auskarus, smalku kaklarotu vai vintidža stila brošu. Vienmēr atceries, ka ļoti svarīgi, sevišķi grūtniecības laikā, valkāt to apģērbu un aksesuārus, kuros jūties ērti un kas atklāj Tavu būtību, nevis valkāt to tikai tāpēc, ka tas ir modīgi. Neviens nevar izskatīties labi, ja valkātajās drēbēs nejūtas pietiekami labi.


Kosmētika ir vēl viens veids, kā palīdzēt Tev justies starojošai. Make- up var tikt lietots kā palīglīdzeklis, lai justies skaista un pašpārliecināta. Sevišķi svarīgi tas ir grūtniecības laikā, kad vari justies tā, it kā būtu zaudējusi kontroli pār savu ķermeni. Kosmētika ir lielisks veids, kā likt justies sev labi!

 

Izbaudi savu īpašo statusu

 

Kad Tu esi trešajā trimestrī, pret Tevi ballītēs izturēsies pavisam īpaši. Tavi iecienītākie ēdieni tiks nogādāti Tev tieši rokās, vienmēr būs vieta, kur Tev sēdēt. Tevi nespiedīs doties uz hokeja spēli un draugi piedos par to, ka neesi pati sabiedriskākā būtne pašreiz, tāpēc šī ir lieliska iespēja, lai pavadītu kvalitatīvu laiku kopā ar tiešām labiem draugiem un citiem tuviem cilvēkiem.

 

Lai izdodas sagaidīt Jauno gadu ar gaišām domām un kādu veselīgu augļu kokteili rokās!

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Kā Tu kā topošā māmiņa plāno/ esi sagaidījusi Jauno gadu?