Vitamīni vasarā

29. Mar, 05:20 Kacis Kacis

Interesēja kādus vitamīnu saviem mazuļiem dosiet pavasarī un vasarā.D vitamīnu arī turpināt dot,vai to vasarā nevajag?mazulim tulit būs gadiņš.

zuze13 zuze13 11. Apr 2013, 11:56

ja mazulis labi ēd un attīstās, nekādus papildus vitamīnus nevajag. D vitamīns ir vienīgais, ko dodu arī vasarā. cik tad mums tās vasaras garas un saules pāŗbagātas! 😀
ja nu gadījumā šī būs supersaulainā vasara, tad var arī nedot. tas sagivits ir labs variants vasarai, jo viņā ir nedaudz mazāka tā deva nekā vigantolam.

ievarr ievarr 03. Apr 2013, 14:53

Es uzskatu,ka D vitamīns ir jādod visu cauru gadu,jo pie mums ir ziemā ļoti maz saules un mēs nepietiekoši to uzņemam.Un D vitamīns ir visa sekleta pamats,jo ja nebūs tā,tad kauli paliks trausli,jo kalcijs neuzsūcas organismā.Es tagad aptiekā pērku šo vitamīnu bez receptes-Sagivit saucas.Vismaz nav jāskrien katru reizi pēc receptes pie ārsta.

princesemince princesemince 29. Mar 2013, 18:30

Es devu D, bet vairs ne tik regulāri (ne katru dienu), atļāvos dažkārt piemirst, bet to reāli jūnijā, jūlijā, augustā. Pārējos mēnešos katru dienu līdz 3 gadu vecumam. Pēc 3 gadu vecuma arī devu, bet atkal - dažkārt atļāvos aizmirst.