Treniņš, uzturs u.t.t.

28. Jan, 11:35 DaceT DaceT

Sveikas mīļās māmiņas. Dikti gribētos ar jums parunāt par to kā jūs sevi uzturējāt labā fiziskā formā arī grūtniecības laikā? Pieņemu, ka ir daudzas māmiņas kas turpināja trenēties, vingrot un daudzas, kas par to nesatraucās. Es esmu to pulciņā, kas satraucās gan. Man jau ir dēliņš, kuram 2.maijā būs 3 gadiņi. Tagad gaidam otru. Ar pirmo mazuli man gāja traki, analīzes sliktas, mājās vislaik vienā stresā [vīra radiņi nu ļoti iejūtīgi cilvēki, pēdiņās].  Nu pateicoties tam, ka man nepārtrakti bija jāklausās visādās dzēlībās un izteikumos par maniem izmēriem [no 86kg pieņēmos uz 99kg ar visu preeklampsiju] Vārdsakot uzblīdu kā ziloņmāte. Tagad, kad gaidu otru mazo, depresija nereālā, bailes kāpt uz svariem un psihozes pēc tam... Šobrīd gan es ļoti cenšos vingrot, ar dienām kas pa nedēļu izkrīt ir 3-4 treniņu dienas. Nesteidzoties ņemos 1-2 stundas. Esmu apgriezusi ar kājām gaisā visu internetu un izprašņājusi vecmāti ar ginekoloģi, bet stresu man tas nemazina.  Ar ēšanu ir tā, ka brokastīs ēdu 3olas ar visiem dzeltenumiem, vai 4-5 olu baltumus, ūdeni pa dienu izdzeru no 2-4.5 litri, atkarīgs no fiziskās piepūles. +auzu putra, un neba jau vārītas, nē. Es viņas samaļu kafijas dzirnaviņās un apleju ar karstu pienu.  Sāli samazināju un arī treknus taukainus ēdienus neēdu. Cukuru lieku tikai pie kafijas, tējas. Bet svars....No 81.6kg grūtniecības sākumā, ir jau 86-87kg...Man tas liekas ārprāts un beigas visam :D Un var mani lamāt, vai vienkārši pasmieties, neko man nevar padarīt. Kompleksi un kompleksi un vēlreiz kompleksi. Tāpēc gribu jautāt Jums, ko darījāt jūs, ko ēdāt, varbūt ir kāda superjauka recepte gardam un veselīgam ēdienam. Kādi vingrojumi ko es vēl nezinu...Labprāt izplūstu diskusijā par visiem šiem jautājumiem un pieņemu, ka neesmu viena tāda ar muļķīgu stresu par saviem kg ;]

Katriina Katriina 18. Jan 2023, 12:25

Iesaku grāmatu Thinner Leaner Stronger: https://www.amazon.com/Thinner-Leaner-Stronger-Building-Ultimate-ebook/dp/B0098PYV7Q , tur ir par treniņiem, uzturu. Es lietoju multivitamīnus, zivju eļļu, cenšos ēst veselīgi, regulāri treniņi. Svarīgi ir arī kārtīgi izgulēties un atpūsties.

DaceT DaceT 28. Jan 2014, 16:43

Badināt jau es sevi nebadinu, ja gribas ēdu, tikai cenšos nepārvērsties pati par Big Mac burgeri. Un ar to svarā ņemšanos man bija tā, ka grūtniecības beigās svēru 99kg, kad piedzima mazais svēru atkal savus 86 kg, bet tad sāku strauji ņemties svarā. Lai gan ar ēšanu jau tad viss bija skaidrs. Nezinu, kas pie vainas negulētas naktis, sačakarēta vielmaiņa. Pie dakteriem nākas staigāt arī tagad ļoti daudz. Ar mazo viss ok, analīzes labas. Bet pašai bija parādījušies kaut kādi brīnumi - vārdsakot žāvājos kā nezin kas, vislaik likās, ka par maz gaisa plaušās ievelku, bet līdz ko sāku atkal skatīties to savu ēdienkarti, tā viss ir pārgājis. Un līdz ko atkal pārkāpju robežu, Dievs nedod apēdīšu šokolādi, tā sākās. Ārsti gan nemaz nezin kas tas par brīnumu ar mani notiek 😃

DaceT DaceT 28. Jan 2014, 16:31

Muskuļu masa ir tieši tas uz ko es visu šo laiku gāju. Bet nu ir šis tas jāpamaina gan treniņos, gan pie ēšanas. Īsti par kulūristi kļūt netaisos, bet muskuļi man patīk.

DaceT DaceT 28. Jan 2014, 15:34

Tā kā abi ar vīru jau kādu laiciņu esam savus slinkos dibenus pievērsuši sportam, esam arī pārmeklējuši visvisādas iespējas [ Man gan līdz vīram vēl peldēt un peldēt 😃 ]. Man vislabāk tīk paskatīties, kā tad slavenības tiek pie saviem skaistajiem augumiem. Ir viens foršs krievu treneris, kurš ir izdevis arī grāmatu par pareizu uzturu, treniņiem u.t.t. Tātad tie, kas sevi grib uzturēt labā, fiziskā formā un katru dienu sev dod fizisko slodzi pārsvarā no rītiem ēd olu baltumus [ Un tur jau aiziet 10-12gb] [esmu šmaukle, reizēm apēdu ar visiem dzeltenumiem] + klāt auzu pārslas ar pienu vai ūdeni, kā nu pašiem tīk . Tās ir manas brokastis un tā nu man ir iegājies. Turklāt līdz šim problēmu nebija, cītīgi cīnījos lai dabūtu visu nost un sanāca labi. Bail ka viss būs jādara no gala 😃 Jāpiebilst ka cepinu bez eļļas. Un vispār cenšos ēdienu pagatavot bez papildus piles eļļas, sāls vai sazin kā vēl.