Rēzus nesaderība...

02. Aug, 10:53 Jolanta Klavina Jolanta Klavina

 

Sveikas māmiņas.varbūt kādai ir pieredze ar rēzus nesaderību un var padalīties pieredzē,man pašai ir rēzus AB pozitīvs tētim B pozitīvi un kā bērniņam vispār var būt negatīva asins grupa.varbūt kadai ir bījusi šāda pieredze,un kā viss beidzies....

baarbele2 baarbele2 22. Apr 2020, 11:22

Sveika! Man ir 0-, bet vīram 0+. Pirmās grūtniecības laikā ik mēnesi nodevu papildus analīzes tieši uz antivielām, lai sekotu līdzi tam, kā mans organisms reaģē. Pirms un pēc dzemdībām saņēmu poti, kas mazina riskus. Meita piedzima ar vīra asinsgrupu 0+, tātad manā ķermenī ir bijis kaut kāds konflikts, bet tas nekādi nav ietekmējis grūtniecību. Ar otrā bērna grūtniecību, cik noprotu, tā uzraudzība būs vēl stingrāka.

Linduky Linduky 02. Aug 2019, 15:42

Sveiki! Maniem vecākiem ir rēzus pozitīvs un man pašai rēzus negatīvs. Tā var būt. Savukārt neiespējami ir, ka abiem vecākiem rēzus negatīvs un iznākumā bērnam rēzus pozitīvs- tā nevarot būt. Nesen daudz lasīju par asins grupām.
Cik zinu, tas, ka mazajam atšķirīgs rēzus - negatīvs, riskus nerada. Riski ir tikai tad, ja māmiņai rēzus negatīvs un mazajam ir rēzus pozitīvs.

Katram gadījumam pārjautā savam dakterim, bet būtībā Tavā gadījumā riskiem nevajadzētu būt.