Priavatais dārziņš -ieteikumi

07. Jan, 08:48 Andina Andina

Sveikas! Meitiņai tuvojas gads un sāku aizdomāties par dārziņu. Skaidrs, ka pašvaldības dārziņš mums “nespīd”, tāpēc jāsāk lūkot privātais dārziņš. Kā ir ar rindām šajos dārziņos?  Varbūt varat ieteikt kādu dārziņu centra rajonā? Kādas atsauksmes par “Ķipars” (Dzirnavu iela) vai “ Dūda” (Firsa Sadovņikova iela)?

LaimiigaaAnna LaimiigaaAnna 07. Jun 2023, 14:22

Ja kādai mammītei interesē... Pašā Āgenskalna sirdī,uz mazas,klusas ieliņas durvis vērs maziņš,mīlīgs,mājīgs montesori mājdārziņš “Mazie putniņi”. Perfekta vieta uzsākot dārziņa gaitas. Mājdārziņā plānojās grupiņa ar līdz 10 bērniņiem. Ar bērniem strādās divas auklītes ar 15 gadu pieredzi,pie tam viena no auklītēm ir izgājusi montesori kursus un tagad apgūst šo pedagoģiju padziļināti vecumā 0-3 gadiem. Mums ir bērnu tiesību aizsardzības sertifikāti,ir aukļu kursu sertifikāts,pirmā palīdzība gan pieaugušajiem,gan bērniem. Noklausīta lekcija - darbs stresa apstākļos. Izieta hendlinga nodarbība – mazuļa pareiza celšana,guldīšana,nešana,turēšana rokās. Ir sanitārās izziņas,sanitārais minimums un ja nepieciešams,varam nokārtot izziņas no policijas par nesodāmību. Ir visas trīs vakcīnas uz kovid-19. Auklītes ir iejūtīgas,mīļas,sirsnīgas un ar labu humora izjūtu. Daudz smejas un smaida. Labi gatavo ēst un ir darbīgas rociņas uzkopšanā. Vienmēr viss būs tīrs un dezinficēts.
Mājdārziņā darbosimies pēc Marijas Montessori pedagoģijas pamatprincipiem. Ir atbilstoši materiāli un zināšanas,kuras ar katru nedēļu skolā tiek apgūtas.
Trīsreizēja ēdināšana ar mājās gatavotu veselīgu ēdienu. Katrā ēdienreizē būs augļiun dārzeņi pie pamatēdiena.
Atbilstoša,skaista vide bērniem
Palīdzēsim apgūt podiņapmācību
Savs nožogots laukumiņš āra aktivitātēm. Smilšu kaste,zaļā zona.
Vienu reizi divās nedēļās būs kulinārijas diena. Gatavosim paši dažādus gardumus,ko varēsim nobaudīt.
Jautri nosvinēti svētki: Dzimšanasdienas,Ziemassvētki,Lieldienas un citi svētki.
Vismaz divas reizes nedēļā dosimies pastaigā ārpus teritorijas ar visiem drošības pasākumiem.
Un vēl daudz citas aktivitātes pēc montesori pedagoģijas pamatprincipiem.
Iespējams nokārtot pašvaldības līdzfinansējumu bērniņiem,kuri nāks patstāvīgi. Kā arī iespējams bērniņu atvest uz dažām stundām sos variantos. Iespējams arī pieskatīšana pa vakariem,naktīm vai brīvdienām. Mēs nākam pretī jeb kuriem vecākiem. Visu var sarunāt.

24905849

SabinaM SabinaM 10. Jun 2020, 15:38

Sveiki! Mēs labprāt gaidīsim Jūs mūsu jaunajā un omulīgajā mājdarziņā "Nāc ciemos", centrā, Stabu 105, lai iepazīties, ja jums vēl ir interese par dārziņu😀

Melonii Melonii 11. Mar 2020, 19:19

Sveikas, māmińas!

Ja ir nepieciešamība pēc auklītes, tad to var droši pieteikt caur agentūru MultiCARE www.aukles.com Tur tiek piedāvātas SOS auklītes, kà arī bèrnu aprūpe uz pilnu/nepilnu slodzi.