Piena alerģija / nepanesamība

11. Dec, 04:16 Linda123 Linda123

Labdien! Manai 5 mēnešu vecajai meitiņai ar patch testu tika konstatēta alerģija uz pienu, soju, olām un vēl dažiem produktiem. Bērns ir tikai krūts bērns. Alergoloģe teica, ka drīkstu lietot uzturā kazas pienu un tā produktus. Bet cik es saprotu, govs un kazas piens ir diezgan līdzīgi, tāpēc es neesmu droša, ka patiešām varu lietot kazas pienu savā uzturā. Nevarēju alergoloģei pajautāt neko sīkāk, jo viņa mūs vienkārši meta ārā no kabineta, jo katram pacientam veltīja labi ja 2 minūtes :( Līdz tam brīdim biju 2 mēnešus nelietojusi govs piena produktus, bet ēdu bezlaktozes produktus, ko tagad alergoloģe aizliedza. Vārdusakot, neko neizskaidrojot viņa aizliedza govs pienu (un liellopa un teļa gaļu) bet atļāva kazas pienu. Vai kāds, lūdzu, var to izskaidrot? 

Liels paldies!

Juulis Juulis 28. Jun 2023, 18:58

Labdien! Mums ir līdzīgi - meitiņai (dzimusi februārī 2023.), arī ir alerģija uz govs piena proteīnu. Papildus arī laktozes nepanesamīga. Rezulātā jēls dibens no skābas kakas, āduņa kā bruģis, sap un pūšas vēderiņš utt.. izslēdzu no raciona piena prodoktus (arī kazas, tie krustojas) un SOJU! Dodu laktrāzi. Pilnībā viss pārgāja. Bērnam 4 mēneši, joprojām pie visa pieturos un viss ir ok

zuze13 zuze13 16. Jan 2019, 17:23

Pateicoties nosacīti zemajam αs1–kazeīna saturam apvienojumā ar kazas piena vieglu un ātru asimilēšanu, to var izmantot pārtikā arī cilvēki ar govs piena nepanesamību.
Un piekrītu komentāram par Liveo - tiešām palīdz!

Kacis Kacis 15. Jan 2019, 19:28

Kaut kas tajā kazas pienā ir,ka viņu drīkst lietot arī pie piena nepanesības. Ir arī speciāls piena maisijums,ko var dot pie nepanesības,kas taisīts no kazas piena. Lai uzlabotu vēdera izeju bērnam un arī ādas stāvokli pie piena olbaltumu nepanesības no pieredzes varu ieteikt Liveo.Mums tiešām palīdzēja, zaļās kakas pazuda, sausuma pleķi uz ādas praktiski arī.