Mammas juristes vai tās, kuras strādā namu apsaimniekošanas sfērā! PALĪDZIET AR PADOMU!!!

25. Jan, 05:24 DaceT DaceT

Sveikas.

 

Es centīšos pēc iespējas loģiskāk un saprotamāk izklāstīt savu "šaizīti", jo šobrīd esmu neaprakstāmi nikna un gatava sajaukt debesis kopā ar zemi.

 

Mazāk kā divus gadus atpakaļ nolēmām iegādāties dzīvokli ar izpirkšanas tiesībām. Viss kā vajag, līgumā viss atrunāts tā, lai būtu pēc iespējas izdevīgāk mums, kā arī tas, ka dotā firma nodod mūsu rīcībā dzīvokli bez parādiem un jebkādiem citiem apgrūtinājumiem.

 

Mums sākās problēmas ar apkuri (šajā gadījumā runa iet tieši par malkas apkuri) Vienai no krāsnīm ir caurs dūmvads, ja ārā ir vējš, iekurināt nevaram, dūmus sit atpakaļ, bet lejas stāva kaimiņi kurina bez problēmām, tās rodas mums, jo istaba ir pilna ar dūmiem. Un ir daļa dūmvada, nezinu kā pareizi izstāstīt, tāda kā metāla truba, tā nav mainīta jau no PSRS laikiem 100%. Jautāju firmai, kas par to atbildīgs, viņi saka, ka ar tādām problēmām jāgriežas namu pārvaldē. Tā arī izdarīju, atbrauca viņu pārstāvis, pateica aptuveni "ne mana cūka, ne mana druva" un paziņoja, ka dzīvoklim esot lieli parādi. Un, lai remontējot paši, tas neesot viņu kompetencē. Tad kā tagad sanāk, ka man ir jāizārda krāsns, lai tiktu klāt skurstenim, kas noteikti neskaitās mans īpašums, jāizremontē tas un vēl krāsns atpakaļ jāuzslien? Un nākošais jautājums ir par tiem parādiem, kas nav mūsējie, bet mistiskas Baibas. Slēdzot līgumu ar namu pārvaldi viss bija ok, bet tagad sanāk, ka,lūk, mums ir parāds? Viņi var reāli likt viņus maksāt? 

 

Ceru, ka ir izprotama problēma un būšu milzīgi pateicīga par atbildēm un padomiem.