Māmiņu Klubs jautā Jums!

Māmiņu klubs jums jautā:

- kādās jomās jaunajām ģimenēm, māmiņām būtu nepieciešamāks lielāks valsts un pašvaldību atbalsts? Kāda tieši atbalsta trūkumu izjūtat?

- kāda veida informācija vecākiem būtu visvairāk nepieciešama? kāda veida informācija šobrīd visvairāk pietrūkst? kur rodas informācijas vakuums-  vai tas būtu par pabalstiem, bērnu veselību utml.lietām?

- kāda veida atbalstu sagaidītu krīzes situācijās - vai tā būtu ģimenes materiālā vai attiecību krīze?

Uzrakstiet šeit pat komentāros arī, par kādu jums tieši aktuālu tēmu jūs šogad vēlētos noskatīties kādu no Māmiņu kluba daudzajiem raidījumiem - TV, radio, vai Online Tv tiešraidi!

helliite helliite 05. Feb 2013, 10:48

Man pašai gan tas nav aktuāli, ir gan mammas abiem ar draugu, māsas, kam varam mūsu dēliņu atstāt pieskatīt, ja kur jāiet, bet zinu, ka ir ļoti daudz vientuļas māmiņas vai vecāki, kuriem nav šādu iespēju un arī finansiālas iespējas nav paņemt aukli, lai uz brīdi izrautos .. Ļoti bieži nākas lasīt komentārus par "man ir tikai mazulis, nekur netieku, liekas, ka sajukšu prātā"..

Vai Latvijā ir iespēja kaut kur bez maksas uz stundiņu- divām atstāt mazuli drošās rokās, lai jaunie vecāki tiktu pie atelpas vai laika sev? Mazuļi ir forši, bet man liekas mēs visas zinām, ka dažos brīžos trūkst skābeklis..
Protams, var mēģināt iegūt draugus un tad uzticēt mazuli viņiem, bet tas ir ilgs process un draugiem varbūt nemaz nav to iemaņu mazuļa apkopšanā..

Es vismaz neesmu nekur dzirdējusi, redzējusi informāciju, ka tas būtu iespējams.. Varbūt tāda iespēja ir, bet daudzas neizmanto, jo nezin..