Ģenētika: Vēlos zināt vai kādas mazulis ir šādi bijis un ka ir ārstēts.

05. Sep, 11:16 divudēliņumamma divudēliņumamma

Sveikas, mammas. 

Ļoti sen neesmu neko šeit rakstijusi, ir piedzimis mans otrais dēliņš, bet diemžēl viss neiet tik gludi, tāpēc vēlos uzklausīt jūsu pieredzi.

Jau kopš dzimšanas mazulim bija atgrūšanas, pēc ēšanas, mazulis pašā sākumā ēda manu pienu ko loti daudz atgrūda un līdz ar to ļoti slikti pieņēmās svarā, dzemdību nodaļā nogulējam 6 dienas, mazulis piedzima ar svaru 2800 kg, kaut kā pieņemās nedaudz svarā un mūs izlaida no dzemdību nodaļas ar visu to, ka bērns atgrūda. 

Pēc dzemdību nodaļas mājās pavadijām 5 dienas, pēc kurām nokļuvām BKUS Torņakalns, tur nokļūvām dēļ bumbuļiem pakausī, kas beigās izrādijās strutas jeb furunkuls, to izoperēja svarā mazulis kaut nedaudz pieņēmās tur jau mazulis sāka ēst maisijumu Aptamil AR, kas ir domāts mazuļiem kuri atgrūž. 

Šajā nodaļa pavadijām gandrīz 3 nedēļas, tad divas nedēļas mājās un tad sākās šīs stāsts, esam jau trīs mēnešus BKUS Torņakalns, tikai šoreiz citā nodaļā, bet problēma tā pati, atgrūšana un slikta svara dinamika. 

Šobrīd ir tā, ka mazulis tik barots ar zondi, ar maisijumu Aptamil ADC, un ļoti reti kad atgrūž un svarā tā pat slikti ņemās. 

  • Ārsti nezin, kāpēc bērns tik slikti pieņemas svarā.
  • Bērns ir izmeklēts no A līdz Z, nekas nav atrasts. 
  • Ārstiem ir aizdomas un ģenētisku saslimšanu, ir paņemtas vienas analīzes kurās nav apstiprinājusies vienas ģenētiskā saslimšana,
  • Tagad gaidam atbildi par kādu citu ģenētisko saslimšanu, par kādu ārsti nesaka. 
  • Esmu jautājusi vai nav vaina maisijumā, ārsti saka, ka nē. 
  • Bērnam dod dažādas, zāles, minerālvielas un antibiotikas, jo ļoti bieži tiek novērota temperatūra. 
  • Bērns ļoti slikti aug, neņēmās svarā, svars staigā turpu šurpu pa 10 - 20 gramiem. 
  • Līdz ar to bērns, nedara tas lietas kas viņam jādara savā vecumā. 
  • Ar bērnu strādā fizioterapeits. 

 

Vēlos zināt, vai šeit ir kada māmiņa, kuras mazajam ir bijis šādi vai līdzigi, kā esat ārstējuši, ko teica ārsti, vai bija aizdomas un ģenētiku, kādu diagnozi noteica. 

Es tikai ievācu info. 

Piedošanu, ja ir kādas pareizrakstības kļūdas, es rakstiju ātrumā, lai nepazūd domām ko vēlos uzrakstīt. 

 

Paldies jau iepriekš visām par atbildēm.