DZĪVOSIM ZAĻI!

Tātad mīļās! Šeit mēs varam apspriesties, diskutēt, uzdot jautājumus un visādi citādi zaļi domāt un spriest!

*Dārzs
*Istabas augi
*Ekoloģisks dzīvesveids
*Saudzē dabu!


Ja kaut viena no tēmām skar Tev aktuālos jautājumus, piebiedrojies un domāsim zaļi kopā!

20130205152724-25989.jpg

princesemince princesemince 09. Feb 2013, 10:01 una_p

Tādēļ ir cilvēki, kuriem uzadīt un uztamborēt ir kā ieelpa-izelpa, bet cenas apģērbam nav augstākas par plaša patēriņa apģērbu veikalu preču cenām 😀
Viena no šādām vietnēm http://www.meistardarbs.lv/katalogs/868/katalogs

08. Feb 2013, 09:23 princesemince

Piekrītu - tas sanāk daudz lētāk. nekā pirkt dārgos merina vilnas apģērbus, jo diemžēl to cena ir augsta. Mums arī ir divas pašu adītas jaciņas. Nesūdzos.

princesemince princesemince 08. Feb 2013, 08:42 una_p

ir variants pašai tamborēt un adīt no dabīgās aitas vilnas dzijas.

princesemince princesemince 07. Feb 2013, 19:51 una_p

Domā - apģērbu? Šim un tam Lindex un H&M var atrast uzrakstus, ka no organiskās kokvilnas, taču nezinu, kā ar aplikācijām, kas varētu necik organiskas būt, tāpat, iespējams, krāsots tas organiskais audums tiek ar necik dabīgām krāsām.

princesemince princesemince 07. Feb 2013, 15:40

Uz manas palodzes aug orhidejas, dracēna, ārstnieciskās kalanhojas, lavanda, līdakaste un viens kaktuss. Man tik 3 palodzes ir, no kurām 1 ir virtuves, uz kuras īsti neko nelikt, jo šo logu bieži veram vaļā-ciet.

07. Feb 2013, 10:37

Dienas jautājums! Kādi augi - puķes mitinās uz Tavas palodzes?

lauvinja lauvinja 05. Feb 2013, 19:53

taupu gan, sākot no sadzīves tehnikas izvēles kritērijiem (vai zināji, ka A klase pa lielam šobrīd ir tas pats kas C pirms dažiem gadiem un šobrid jāskatās uz A++ ?), beidzot ar lietošanas paradumiem (aizveram krānu, kamēr pucējam zobus)

05. Feb 2013, 15:54 sapntis

NU cik es saprotu (ja pareizi saprotu) - manai veļasmašinai ir tā, ka uzliekot eko režīmu - viņš tērē mazāk ūdens un mazāk elektrības sildot to ūdeni, bet lai drēbes labāk izmazgātos viņas tiek maltas ilgāk un mērccētas ilgāk.

princesemince princesemince 05. Feb 2013, 15:53 sapntis

Kopumā var mazgāt ilgāk, bet apgriezieni var būt mazāk, vairāk veļa tieši mirkst ūdenī.

princesemince princesemince 05. Feb 2013, 15:53 mazais91

Es veļu gludinu, jo tā ir sajūta, kuru man vajag - ka veļa ir izgludināta. Man ir arī veļas žāvētājs, taču tas, ja tiek lietots visām gludināmajām drēbēm, beigās patērē nedaudz vairāk elektroenerģijas. Laika trūkums tā īsti mani nespiež, tādēļ izvēlos gludināt, jo man nepatīk gulēt negludinātos palagos un nepatīk slaucīt virtuves galdu ar negludinātu dvieli 😀

princesemince princesemince 05. Feb 2013, 15:51 sapntis

Pamatā man arī tā trauku mazgāšana tāda sanāk, ka taisu vaļā-cietu, bet zinu, ka ir sievietes, kam padodas, piemēram, pieliet daļu izlietnes ar ūdeni, saputot traukus, nomazgāt netīrumus, tad tikai griezt ūdeni vaļā uz skalošanu. Man kaut kā nesanāk tik veikli iepraktizēties šo darīt 😀

05. Feb 2013, 15:49 princesemince

Par to karsto ūdeni - gribot negribot sanāk taupīt. Nevis tādēļ ka Āfrikā bērniem vairāk vajag, bet vnk maciņā nav tik daudz naudas ,ko novizīt lielajiem rēķiniem.
Arī veļasmašīna pēdējā laikā griežas eko režīmā uz 40 grādiem un tiešām - veļa vienlīdz tīra.
Es veļu negludinu! Slapju saloku - nostādinu un tad karu - nav vajadzīga lieka gludekļa sildīšana.

princesemince princesemince 05. Feb 2013, 15:38

Jā, es taupu elektroenerģiju un ūdeni, cik tas ir iespējams 😀
Par elektroenerģiju. Mums pat bērns bērnudārzā slēdz ārā gaismas telpās, kurās neviens neatrodas 😃 Tātad tas ir viens no veidiem, kā taupām elektroenerģiju - nekad gaismas nedeg tur, kur neviens nav. Datora ekrāns pēc 1min nelietošanas izslēdzas. TV neskan "tāpat vien fonam" - slēdzam tad, kad skatāmies kaut ko. Veļasmašīnai lietoju mazgāšanas režīmu ar zemāku temperatūru, arī tas ietaupa elektroenerģiju - sapratu, ka vienlīdz labi izmazgājas kā 40, tā 60 grādos, tāpat pēc tam gludinu, tad nu visu slikto izkarsēšu šādi.
Par ūdeni. Taupām, jo vienkārši tarifs karstajam augsts. Strūklu veram mazāku, lietojam remdenāku - tas arī norūda. Vannā neejam jau kādu laiku kā. Kad mazgāju matus, kamēr putoju šampūnu, griežu ūdeni ciet. Kamēr mazgāju zobus, griežu ūdeni ciet. Vienīgi traukus neesmu iemācījusies mazgāt, kad ūdens aizgriezts, taču, kad iespējams, praktizēju arī šo. Mācam bērnam, ka ar ūdeni spēlēties nedrīkst, to vienkārši tecinot. Lai bērns iegūtu iespēju izplunčāties, vedam uz baseinu, jo tas sanāk lētāk.
Apmēram tā ar mums 😀

05. Feb 2013, 15:29

Dienas jautājums!!!
Vai Tu taupi elektroenerģiju, ūdeni? Ja jā - kā! 😉