Uz alimentiem.

29. Jul, 10:17 DaceT DaceT

Tā kā man visbeidzot ir pieriebis viss notiekošais un man ir wnk pretīgi jau gulēt ar šo ērzeli vienā gultā esmu nolēmusi no viņa šķirties. Par laimi vismaz precējušies mēs neesam. Es gribu zināt ko vairāk par procesiem un papīriem sakarā ar alimentu lietu. Cik aptuveni ilgi tas ievelkas? Kas maksā tiesas izdevumus, es vai tēvainis? Un cik tas izmaksā? Un cik es varu piedzīt, ja alga uz papīra viņam ir liela? Vēl neesmu viņam neko teikusi, gribu patreiz izvairīties no skaļiem vārdiem. Šeit esmuu jo pati finansiāli mazo nevaru uzturēt, bet ja piedzenu alimentus tad gan taisos no šejienes ka tieku.

29. Jul 2011, 10:24

Iesaku tev aiziet uz Bāriņtiesu tuvākajā rajonā,viņiem var palūgt ,lai tev sagatvo pieprasījumu alimentu piedzīšanai no bērna tēva-to viņi dara bez maksas,likumā notiektā summa no minimālās algas bērnam līdz 7 gadiem ir 50ls mēnesī no 7iem gadiem 60ls mēnesī,diez vai tev viņa darba vieta dos kādas izziņas par bērna tēva ienākumu lielumu,ja zini konkrēti cik ir tad var pieprasīt konkrētus procentus no algas,bet labāk konsultēties ar kādu juristu vai advokātu,kas specializējas šajās lietās,visas valsts nodevas piedzīs no tēva,jo viņš ir tas kas izvairās maksāt naudu,tev kā pieprasītājai nekas nav jāmaksā,lai veicas 😉

princesemince princesemince 29. Jul 2011, 10:20

pirmkārt, šeit ir daudz diskusiju par šo tēmu - lai nav jāatkārtojas, vari pameklēt ar meklētāju.
otrkārt, precīza info ir šeit - http://www.tiesas.lv/index.php?id=17 (pie sadaļas Dokumentu paraugi ir atrodams prasības pieteikums)

DaceT DaceT 29. Jul 2011, 10:17

Tā kā man visbeidzot ir pieriebis viss notiekošais un man ir wnk pretīgi jau gulēt ar šo ērzeli vienā gultā esmu nolēmusi no viņa šķirties. Par laimi vismaz precējušies mēs neesam. Es gribu zināt ko vairāk par procesiem un papīriem sakarā ar alimentu lietu. Cik aptuveni ilgi tas ievelkas? Kas maksā tiesas izdevumus, es vai tēvainis? Un cik tas izmaksā? Un cik es varu piedzīt, ja alga uz papīra viņam ir liela?

Vēl neesmu viņam neko teikusi, gribu patreiz izvairīties no skaļiem vārdiem. Šeit esmuu jo pati finansiāli mazo nevaru uzturēt, bet ja piedzenu alimentus tad gan taisos no šejienes ka tieku.