Tūska vai preeklampsija.

28. Mar, 12:56 DaceT DaceT

Varbūt vēl kāda māmiņa ir sastapusies ar tā saucamo preeklampsiju pēdējās grūtniecības nedēļās? Gribējās zināt kā ar to cīnījāties? Un ja sanāca gulēt slimnīcā tad ko ar jums tur darīja? Man šobrīd ir 36 nedēļas un vecmāte apsver domu sūtīt uz slimnīcu...Mazliet uztraukums jo teica , ka ja stāvoklis neuzlabosies tad stimulēs dzemdības.

28. Mar 2011, 19:59

man kājas sāka pampt 6 grūtniecības mēnesī. un tieši bija pavasara beigas, vasaras sākums. bet tad man vēl nebija paaustināts asinsspiediens. tā nostaigāju pussvasaru līdz 38. grūtniecības nedēļai ar sapampušām kājām. nekas man nelīdzēja. ne kādas smēres, ne kāju mērcēšana, tākā tā bija vasara daudz dzīvoju pa jūru. bija ļoti karsts, daudz gribējās dzert, bet centos šķidrumu neuzņemt pārāk daudz. un tad, kad gāju 37. nedēļā pie dakteres, tad paaugstinājās asinsspiediens, gāju katru dienu mērīt, nemainījās spiediens. un 38. nedēļā uztaisīja atkal urīnsanalīzes, tajās parādījās pārāk daudz olbaltums, ja nemaldos un mani nosūtīja uz slimnīcu. kad aizbraucu uzreiz pateica, ka jātaisa ir ķeizars.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 14:11

knipite tā arī darīšu. Slimnīca vismaz USG uztaisīs un normāli pastāstīs kas un kā.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 14:10

Mums te gan tādas ierobežotas iespējas aiziet pie cita speciālista.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 14:06

Man vispār tā ārstu būšana ir dīvaina. Vairs Saldū neiešu, pieredze būs gūta. Man piemēram neieteica vecmāte lietot uzturā pēc iespējas mazāk sāli vai lietot mazāk šķidrumu. Tikai irzraxtīja spiedienzāles un pavēstīja ka ja nebūs labāk tad uz slimnīcu.
Pārējo info atradu netā.Ko drīkst ko nedrīkst lietot. Tagad ēdu dzērvenes, dzeru tējas un nelietoju vārāmo sāli vispār. Nu rezultāts nekāds.Wnk sāku apšaubīt vispār ārstu kompetenci.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 13:42

Udeni vispar gandriz nedzeru kadu litru vai pusotru...Vairak dzeru tas tejas...Tāpēc brīnos ka labāk nepaliek..Vispār nedzert ūdeni es arī nevaru.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 13:31

nē man tikai spiedienam izrxtīja zāles. Tur jau tā lieta ka ēdu gan tās dzērvenes gan dzeru urīndzenošas tējas...Bett nekas nepalīdz.

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 13:12

Man jau arī gribās ātrāk viņu redzēt bet bail no tās stimulēšanas. Līdz šim nemaz par to nebiju aizdomājusies un sevi lieki neuztraucu tagad gan bišku baile parāva😃 Bet nu kas jādara tas jādara😀
simba21 preeklampsija tā ir izteikta tūska uz kājām , sejas un rokām, tam klāt nāk pārmērīgs svara pieaugums un paaugstināts asinsspiediens. Es 6 dienu laikā kopš pēdējās vizītes bija svarā par 4 kg pieņēmusies. Tas vairs nav normāli.

mīlumīc (Sanija) mīlumīc (Sanija) 28. Mar 2011, 13:07

Noņems tev tūsku, vai arī mēģinās pierunāt mazuli nākt ārā ātrāk 😀

mīlumīc (Sanija) mīlumīc (Sanija) 28. Mar 2011, 13:05

Shinoda, neuztraucies... Iespējams, ka tas nav nekas labs ne priekš tevis ne mazā, bet labāk priecājies, ka būsi ārstu uzraudzībā. Viss būs kārtībā! 😀 Ja kas, no 37 nedēļas dzemdības vairs neskaitās priekšlaicīgas 😀 Tas būtu normāli, ja mazulītis piedzimtu arī šajās nedēļās 😀 Ja liek, brauc tik uz slimnīcu, ļauj, lai tevi aprūpē, un kad būs nepiecešams, laid pasaulē savu vislielāko dārgumu! 😀 Viss būs labi 😀

28. Mar 2011, 13:01

a kas tas tāds ir☹

DaceT DaceT 28. Mar 2011, 12:56

Varbūt vēl kāda māmiņa ir sastapusies ar tā saucamo preeklampsiju pēdējās grūtniecības nedēļās? Gribējās zināt kā ar to cīnījāties? Un ja sanāca gulēt slimnīcā tad ko ar jums tur darīja?
Man šobrīd ir 36 nedēļas un vecmāte apsver domu sūtīt uz slimnīcu...Mazliet uztraukums jo teica , ka ja stāvoklis neuzlabosies tad stimulēs dzemdības.