svīšana bērnam

07. Sep, 08:07 princesemince princesemince

vai ir kāda universāla metode, kā risināt bērna galvas svīšanu, kad cēlonis ir veģetatīvā nervu sistēma? līdz šim tā nebija problēma. bērns sava kustīguma dēļ vienmēr bijis slapju galvu, taču pat aukstāks vējš neveicināja saslimšanu. tagad tā kļūst par problēmu, jo uzsāktas bērnudārza gaitas, kur cirkulē iespaidīgāks vīrusu daudzums, līdz ar to imunitātei ir dubultslodze - gan ierastā aizsardzība, jo bērnam tīk peldēt pa peļķēm ne tik siltajos gadalaikos, sanāk atrasties aukstā gaisā slapjās drēbēs, nepārtraukti skrien un galva arī slapja, gan paralēli tam cīņa ar jaunajiem, nepazītajiem vīrusiem.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 09:13

mans pagājušā naktī arī bija bik slapju galvu, bet viņam tieši vakar pēcpusdienā sākās iesnas. es pieļauju, ka elpošana apgrūtināta, tādēļ arī bija bik iesvīdis.
cik atceros, tad arī man, kad baroju ar krūti, bija tā, ka katru reizi viņam galva slapja. neatminu, ka tā būtu bijis, kad ēda pie galda.
diendusu vispār lieku gulēt pie vaļā loga - tad ir cerība, ka nebūs slapjš. noģērbju vai nu galīgi pliku vai apenēs, uzlieku kokvilnas palagu un guļ.

man te draudzene bija bijusi ar meitu slimnīcā, tur palātā bijuši 2 puikas, kam esot bijušas problēmas ar bronhiem - esot tieši raksturīgi svīšana miegā. tā kā parasti mans nakts miegā nesvīst, šo nekā nepiesaistīju, taču šobrīd to nenoliedzu, tā kā ir tās iesnas.

tā aktivitāte jau tāds subjektīvs lielums. it kā jau man liekas, ka viņš kustās kā normāls, vesels bērns, tikai citi no malas šausminās "kāds viņš tev kustīgs". es jau esmu pieradusi. grūti ir - atzīstu, bet pieradusi. viņam ir neliela nespēja atrasties uz vietas 😀

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 08:52

tāpēc, ka veģetatīvā nervu sistēma regulē svīšanu 😀 par to, ka cēlonis šis, rakstu tādēļ, lai man, piemēram, neieteiktu bērnu ģērbt plānāk, jo pat pie +15 grādiem viņš staigā šortiņos un maiciņā 😃
viņš ir tāds karstasinīgais un emocionālais, daktere saka, ka tas viss arī šo nosaka, bet it kā tas nav regulējams, ar to esot jāsadzīvo, bet nu jau ir pienācis tas mirklis, kad man tā kļuvusi par problēmu.
ir jau cilvēki, kuri iesaka sirdi pārbaudīt, taču par to atkal daktere saka, ka tas tāds tautā iesakņojies mīts, ka pie sirds problēmām jāsvīst. tad arī būtu jāsvīst miera stāvoklī, cik saprotu, bet, ja pareizi tiek nodrošināta temperatūra telpā, svīšana miera stāvoklī, protams, nav novērojama.

mums atkal paralēli Osteocare tā kā D vitamīnu papildus neiesaka lietot, ka tad būšot par daudz. jāsaka, ka es jau īsti neticu, lai gan ceru, ka palīdzēs.

princesemince princesemince 12. Sep 2011, 07:57

pēc ārsta ieteikuma sāku lietot Osteocare - viņas praksē vairākas māmiņas esot pozitīvi izteikušās, ka pēc visas 200ml pudeles regulāras izlietošanas svīšana mazinoties. nez, mūsu gadījumā pēc nedēļas lietošanas vispār nekas nav mainījies! jācer, ka mainīsies pēc nedēļas lietošanas.
patiesībā man prieks, ka citas mammas nav piemeklējusi līdzīga problēma. tiešām grūti šajā gadalaikā bērnu pareizi apģērbt ☹

princesemince princesemince 08. Sep 2011, 12:51

😀

princesemince princesemince 07. Sep 2011, 20:07

vai ir kāda universāla metode, kā risināt bērna galvas svīšanu, kad cēlonis ir veģetatīvā nervu sistēma?
līdz šim tā nebija problēma. bērns sava kustīguma dēļ vienmēr bijis slapju galvu, taču pat aukstāks vējš neveicināja saslimšanu. tagad tā kļūst par problēmu, jo uzsāktas bērnudārza gaitas, kur cirkulē iespaidīgāks vīrusu daudzums, līdz ar to imunitātei ir dubultslodze - gan ierastā aizsardzība, jo bērnam tīk peldēt pa peļķēm ne tik siltajos gadalaikos, sanāk atrasties aukstā gaisā slapjās drēbēs, nepārtraukti skrien un galva arī slapja, gan paralēli tam cīņa ar jaunajiem, nepazītajiem vīrusiem.