Sastāvdaļas: 25 g svaigais raugs ap 500g milti 1 ola 250ml piens 2 ēd.k skābais krējums 30g izkausēts sviests ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk, 2 ēd.k cukurs 2 tēj.k sāls Pagatavošana: Pusi pienu uzsildam,pievienojam raugu,izmaisam,pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus,izmaisam,apsedzam trauku ar salveti un atstajam silta vietā uz 10 minūtēm.Trauciņu ņema palielu,jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes. Miltiem pievienojam pārējo cukuru,sāli,pievienojam uzrūgušo ieraugu,olu,izkausētu sviestus,skābo krējumu,mazliet siltu atlikuso pienua arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Visu izmaisam,izmīcam mīklu,ja nepieciešams pievienojam miltus. Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu. Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu,apsmērējam ar sakultu olu,iegriežam strīpas un pārkaisam ar sezama sēkliņām.Cepam 180 grādos 25 minūtes.Līdz maize skaisti brūna.Ļaujam atdzist un tad sagriežam
paldies par recepti 😀
Maize ir ļoti mīksta,maiga,garda!
Sastāvdaļas:
25 g svaigais raugs
ap 500g milti
1 ola
250ml piens
2 ēd.k skābais krējums
30g izkausēts sviests
ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk,
2 ēd.k cukurs
2 tēj.k sāls
Pagatavošana:
Pusi pienu uzsildam,pievienojam raugu,izmaisam,pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus,izmaisam,apsedzam trauku ar salveti un atstajam silta vietā uz 10 minūtēm.Trauciņu ņema palielu,jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
Miltiem pievienojam pārējo cukuru,sāli,pievienojam uzrūgušo ieraugu,olu,izkausētu sviestus,skābo krējumu,mazliet siltu atlikuso pienua arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Visu izmaisam,izmīcam mīklu,ja nepieciešams pievienojam miltus.
Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.
Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu,apsmērējam ar sakultu olu,iegriežam strīpas un pārkaisam ar sezama sēkliņām.Cepam 180 grādos 25 minūtes.Līdz maize skaisti brūna.Ļaujam atdzist un tad sagriežam