Pirmie apaviņi.

06. Jan, 08:46 DaceT DaceT

Tā kā mūsu mazulis ir sācis celties kājās un staigāt pa gultiņu mums ir jāsāk apsvērt domu par pirmo apavu iegādi. Daktere ieteica zandelītes vai kurpītes ar augsto potīti, lai mazais nesamežģa kājiņas. Man tikai viens nav saprotams - kā var noteikt kāds mazulim ir kājas izmērs un vai ir jāpērk apaviņš kas der ideāli vai bisku lielāks. Varbūt varat padalīties ar savu pieredzi ar pirmo apavu iegādi un kā mazais reaģēja uz jaunumu???

DaceT DaceT 13. Jan 2012, 19:27

magonite84 mums daktere to pašu teica. Iemesls esot - lai mazais nesamežģī kājiņas. Jo cik es vēroju viņš man grib dipāt uz pirkstgaliem un to kājiņu visādies gora kamēr tiek uz pilnas pēdiņas. Pašai bail ka nesamežģī. Tāpēc arī jautāju par tiem apaviņiem - jo tieši par to kā nosaka to izmēru nav saprotams 😀

12. Jan 2012, 22:00

Cik man ir sniegta informācija-tik zinu, ka izmēram jābūt tik lielam, kad kurpīti uzvelkot, vēl purngaliņā jāpaliek apmēram vienam mammas lieluma horizontāli novietota pirksta gabaliņam!

princesemince princesemince 06. Jan 2012, 22:06

tā kā apavu derēšanu reāli var novērtēt, kad bērns ar tiem patstāvīgi acu priekšā pastaigā (tāpat kā tad, kad pieaugušais sev pērk), arī iesaku pagaidīt, kamēr bērns iemācās pats staigāt. paši arī bērnam pirkām tikai tad, kad jau pats pa lauku staigāja (pat ratos ne vienmēr vilku, lai arī staigāt jau staigāja).
pirku baltkrievu slēgtās ādas sandales par Ls10.
p.s. Saldū baltkrievu apavi nopērkami tajā bērnu preču veikalā, kas sen senos laikos bija SVA pārtikas veikals, šķiet, Striķu un Rīgas ielas krustojums tas bija. protams, par modeļiem nezinu, tikai esmu redzējusi, ka tur atsevišķi ir.

06. Jan 2012, 22:00

pirmos apavinus pirkam zandelites, bet biki par lielu, jo ara bij aprilis un vilkam vel vilnas zekiti! pirmos apavinus vienkarsi negribeja laut vilkt, jo nesaprata, kas tie tadi ir, bet pa paris nedelam pierada! kamer bij par lielu, tikmer dzivojas tikai pa ratiem, retu reizi pastaigaja ara!
kad izradija interesi staigat ari ara uz savam kajinam, tad ari pirkam zendelites, kaut ara vel bij maijs, bet pagajuso gadu tas bij loti silts), kuras dereja tiesi laika un ar planu zoliti, lai nemetas kajinas! staigaja drosi un maz klupa!

piebildisu vel, ka nepirkam nekadu ipaso firmu, bet gan parastu tirgus variantu pa 5 ls!
nesaskatiju nepieciesamibu pirkst, piemeram, ecco zandeles pa 35 ls, ja vinas tiktu lietotas vien paris nedelas! 😀

DaceT DaceT 06. Jan 2012, 20:46

Tā kā mūsu mazulis ir sācis celties kājās un staigāt pa gultiņu mums ir jāsāk apsvērt domu par pirmo apavu iegādi. Daktere ieteica zandelītes vai kurpītes ar augsto potīti, lai mazais nesamežģa kājiņas. Man tikai viens nav saprotams - kā var noteikt kāds mazulim ir kājas izmērs un vai ir jāpērk apaviņš kas der ideāli vai bisku lielāks.

Varbūt varat padalīties ar savu pieredzi ar pirmo apavu iegādi un kā mazais reaģēja uz jaunumu???