Pēc dzemdību pārbaudes

12. Jan, 08:11

Tās mammas, kas dzemdēja DzN- vai tad kad Jūs laida mājās, mazulim veica EHO sirsniņai vai vēl kādas citas pārbaudes?

15. Jan 2010, 14:16

āā.. paldies, par skaidrojumu 😀

15. Jan 2010, 14:09

Botalla vads — asinsvads, kas bēbītim mammas puncī savieno plaušu stumbru ar aortas loku. Tāpēc asinis no sirds labā kambara neplūst uz plaušām (mazo asinsrites loku), bet nonāk aortā (lielajā asinsrites lokā). Pēc piedzimšanas šis vadoņš saplok 3dienu laikā un pakāpeniski aizaug. Bet ja viņš neaizaug līdz 1gada vecuma, neaizaug nekad un rodas problēmas ar bronhiem, mēdz būt astma utt.

15. Jan 2010, 13:44

hmm..kas ir Botāla vads?
Tas tik tā, interesei..

15. Jan 2010, 11:49

Jautāju tāpēc, ka vēlaizvien pēc 2gadiem nevaru nomierināties- meitai nebija aizvērie botāla vads. Un pavisam nesen uzzināju, ka visus nemaz nesūta pirms ārā laišanas uz EHO. Tātad viņiem bija aizdomas, ka kautkas ne tā. Un pārbaudē ar tik izmeta ,ka vajag vēlāk pārbaudīt, bet neko mātes pasē, izrakstā neierakstīja. 5mēnešos tik pediatre atklāja ,ka botāla vads vēl jo projām ir vaļā ar visam tā izrietošajām sekām- neņēmās svarā, svīda, sāka zilēt rociņas....

aprilite - noteikti iet runa par to pašu botāla vadu. Protams , ka viss būs kārtībā. Ja līdz gadam neaizvērsies, veiks nelielu ķirurģisku iejaukšanos. Un bērns būs vesels kā rutks. Kā man daktere teica- ja jāizvēlās bērnam slimība, tad lai tā būtu šāda, ko var ātri un operatīvi likvidēt. Galvenais seko līdz- vai bērniņš pastiprināti nesvīst un ņemās pietiekami svarā. ja Tu vēl neesi pieteikusies pie kardiologu iesaku I. Lubauvu Bērnu slimnīcā. Kāmēr nēesat bijuši uz vizīti, izvairieties no tādām mahinācijām, kā piemēram ausīs durt caurumus. Jo ja botāla vads nav aizvēries jebkas- zobu labošana, ausu caurduršana, šuvju likšana, var izraisīt sirsniņā infekscju. Varbūt izklausās briesmīgi, bet tas nebūt tā nav. Galvenais ir konsultācija pie laba speciālista. Turaties un - lai kardiologas atrod veselu sirsniņu.

12. Jan 2010, 21:31

es dzemdēju DZN bet nekādas pārbaudes berniņam neveica..vienīgais potes pirmajās dienās,un pedējā dieniņā ņema asins analīzes!!

12. Jan 2010, 20:11

Tās mammas, kas dzemdēja DzN- vai tad kad Jūs laida mājās, mazulim veica EHO sirsniņai vai vēl kādas citas pārbaudes?