Par raudāšanu un bruku....

23. May, 11:36 DaceT DaceT

Tā kā man ir pirmais bērniņš man rodas arī daudz jautājumi. Šoreiz par to vai tik tiešām puisīši no raudāšanas var dabūt bruku??? Un vai tad no tā ka viņš paraudās tās 5-10min viņam tūliņ viņa piemetīsies??? Mājnieki cenšas iegalvot ka nedrīkst viņam VISPĀR ļaut raudāt jo tad viņam nākšot naba laukā un dabūšot bruku... Vai vispār ir daudz tādi bērniņi kuriem reāli tieši no raudāšanas ir bruka? Un kādas tad ir pazīmes?

princesemince princesemince 23. May 2011, 13:33

dzimumam - jebkuram. puikām vienkārši cirkšņa bruka var būt smagāka, tas saistīts ar sēklinieku iesprūšanu, bet tajā pat laikā arī meitenēm olnīca var ieslīdēt cirkšņa brukas gadījumā.
taisnība ir - raudāšana pati par sevi bruku neizraisa, BET, ja nabai gredzens pēc piedzimšanas nav aizaudzis, spiediens, kurš rodas raudot, var izspiest zarniņu uz āru.
manam nabas bruka parādījās 7 mēnešos - tiešām pēc vienas raudāšanas, kad ar Rinomēru atsūcām iesnas. šobrīd 2,2g, ar līmēšanu neko panākt nevarējām, pagaidīšu, kad paaugsies - ceru, ka vēdera muskulatūra tā nostiprināsies, ka nelaidīs zarniņu ārā, pretējā gadījumā pirms skolas dosimies uz operāciju.

DaceT DaceT 23. May 2011, 11:36

Tā kā man ir pirmais bērniņš man rodas arī daudz jautājumi. Šoreiz par to vai tik tiešām puisīši no raudāšanas var dabūt bruku??? Un vai tad no tā ka viņš paraudās tās 5-10min viņam tūliņ viņa piemetīsies???
Mājnieki cenšas iegalvot ka nedrīkst viņam VISPĀR ļaut raudāt jo tad viņam nākšot naba laukā un dabūšot bruku...
Vai vispār ir daudz tādi bērniņi kuriem reāli tieši no raudāšanas ir bruka? Un kādas tad ir pazīmes?