Manās mājās cepta maize ‘ciabatta’

18. Oct, 07:52 taschinka taschinka

Sastāvdaļas: * ap 450g milti * 1 tēj.k sāls * 15g svaigais raugs * 250ml ūdens * 1 tēj. cukurs * 1 ēd.k eļļa pagatavošana: Miltus sajaucam ar sāli. Raugu izsķīdinam siltā ūdenī un pievienojam cukuru,atstājam uz 10 minūtēm. Raugu pielejam miltiem,pievienojam eļļu,izmīcam mīklu.Ja par sausu,tad pievienojam ūdeni,ja par lipīgu,tad miltus.Mīklai jābūt maigai,bet nav jālīp pie rokām. Ieliekam mīklu traukā,apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu.Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem,izslēdzu un tur raudzēju. Bildē ar ciparu 1.mīkla tikko samīcīta; bildē ar ciparu 2.uzrūgusi mīkla. Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru,nedaudz apkaisam ar miltiem,liekam virsū mīklu,izveidojam maizītes formu,pārkaisam ar miltiem un atsājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt. Cipars 3.mīkla pirms un 4. pēc pastāvēšanas. Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni,jo vajadzīgi tvaiki.Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm

taschinka taschinka 18. Oct 2011, 19:52

Šī maize cepta no puses no dotajam sastāvdaļām.Ja cep pilnu recepti,tad būs divas maizītes

taschinka taschinka 18. Oct 2011, 19:52

Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist un tik tad griežam.

Es esmu pārsteigta par gala rezultātu,jo maize ir neizsakāmi garda.Mīksta,maiga,svaiga un pašas rokam cepta.

taschinka taschinka 18. Oct 2011, 19:52

Sastāvdaļas:

* ap 450g milti
* 1 tēj.k sāls
* 15g svaigais raugs
* 250ml ūdens
* 1 tēj. cukurs
* 1 ēd.k eļļa

pagatavošana:

Miltus sajaucam ar sāli.
Raugu izsķīdinam siltā ūdenī un pievienojam cukuru,atstājam uz 10 minūtēm.
Raugu pielejam miltiem,pievienojam eļļu,izmīcam mīklu.Ja par sausu,tad pievienojam ūdeni,ja par lipīgu,tad miltus.Mīklai jābūt maigai,bet nav jālīp pie rokām.
Ieliekam mīklu traukā,apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu.Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem,izslēdzu un tur raudzēju.
Bildē ar ciparu 1.mīkla tikko samīcīta; bildē ar ciparu 2.uzrūgusi mīkla.

Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru,nedaudz apkaisam ar miltiem,liekam virsū mīklu,izveidojam maizītes formu,pārkaisam ar miltiem un atsājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.
Cipars 3.mīkla pirms un 4. pēc pastāvēšanas.

Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni,jo vajadzīgi tvaiki.Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm