Ko Jūs dariet un kā rīkojieties, kad mazie sāk "niķoties" savos beņķos, bet satiksme ir intensīva un mašīnā esat tikai Jūs un mazais? (Situācija tāda, ka manam mazajam tūlīt būs 9 mēneši un parādās interese par apkārtējo pasauli (sēdēšana klusējot jāaizmirst!) Man jāgatavojas bak.darba aizstāvēšanai, mazo jāņem līdz uz konsultācijām u.t.t., jo nav pie kā atstāt, un braucieni ir pārsvarā no Pārdaugavas uz Teikas pusi, satiksme vnk "perfekta" un fonā vēl āāā u.c. skaņas :D) Mēģinājusi esmu mantas, dzeramo, mūzika,ignorēt, dziedāt pati, bet tas viss ir īslaicīgs risinājums. Varbūt, ka ir kāda gaiša ideja?
savukārt, mums īsti nav izvēles - pirku drošo beņķi, bet izrādījās, ka mašīnas aizmugurējā sēdeklī vietas to nav ievietot. nu, it kā ievietot var, bet tad neviens priekšā apsēsties nevar. lai mašīnā vismaz 4 cilvēki, ne tikai 3 ietilptu, izlēmām par labu priekšējam sēdeklim. un katru reizi lūdzu Dievu, lai negadītos situācija, pie kuras nostrādātu gaisa spilveni, jo mums tos atslēgt nevar. taču šobrīd veiksmīgas sakritības rezultātā tie paši atslēgušies, līdz ar to uz servisu taisīt nevedam, jo tāda situācija mums izdevīga 😀
man reiz gadījās 4h pārbrauciens ar mašīnu bērna 3 mēnešu vecumā. pirmo stundu bija brauciens pa šoseju, tad gulēja. kad bija 1h brauciens pa pilsētu - pamodās, bet vēl izturami čīkstēja. tad atkal bija brauciens pa šoseju, diemžēl uztrāpīju uz ceļa remontu, bērns pamodās un turpmāko pusotru stundu vienkārši bļāva, lai gan vairākkārt stājos malā, liku pie krūts, bet, kā ieliku autosēdeklī, bļāva. pēc tās reizes diezgan bieži gadījās situācijas - kā automašīnā acis vaļā, tā kliedz. ja bija jābrauc ilgāki gabali par 15min, liku sev blakus. ja gulēja, protams, tikmēr turēju aizmugurē, kamēr pamodās un sāka bļaut. manam Māte Daba iedevusi ļoti labu rīkli un, kad bļauj, diemžēl līdz elpas trūkumam.
nu jā, tad nu lielākā vecumā atklāju, ka noder dažādas ēšanas lietas. arī šobrīd, kad 2 gadi, kad dodamies savā 4h pārbraucienā, apmēram pēc 2,5-3h viņam apnīk, cenšos uzmanību novērst ar kādu kārumu, jo automašīnā sen jau kā neguļ.
Vislielākais iemesls, kāpēc neiesaka likt blakus:
tpu, tpu, tpu, ja nu gadījumā rodas avārijas situācija, (piem, uz šosejas, kad kāds triecas purnā), tad šoferim automātiskā reakcija ir griezt stūri pa kreisi, tīri izdzīvošanas instinkts, nekādas mātes jūtas tur nespēs nostrādāt. Un respektīvi vislielākais trieciens sanāk tieši blakussēdētājam!
kakeens- nenovēlu izbaudīt to "prieku" saprast, ko nozīmē gaisa spilvens sejā..... un tieši šī iemesla dēļ nenāk ne prātā pie neatslēgta priekšējā gaisa spilvena likt bērnu blakus- lai cik ļoti extra situācija būtu!
un gandrīz visām mašīnām uz durvju ailes vai pie atlokāmā spogulīša ir apzīmējums- bērnu nelikt priekšā!
Es zinu, ko nozīme gaisa spilvens darbībā....Un tici man, bērnam tas var būt nāvējošs. Tādēļ, ja nav iespējams izslēgt gaisa spilvenu, noteikti neliktu uz priekšējā sēdekļa. Mums pašiem ir iespēja izslēgt gaisa spilvenus, bet tik un tā liekam aizmugurē - aiz šofera - drošākā vieta mašīnā.
kakeens, principā - jā. bet arī ar otru, neskatoties, ka bērns būs vajadzīgajā augstumā attiecībā pret gaisa spilvena izsprāgšanu, trieciens ir gana liels, lai ļoti neveiksmīgu sakritību rezultātā nosmaktu vai būtu galvas traumas.
nu man vienmēr pa rokai bija kāds sausiņš. Ūdens ko padzert. Kāda mīļākā manta.
Extra brīžos skaļāka mūzika, ātrums 😀 attiecību skaidrošana tikai pie sarkanās 😃 kamēr jābrauc, tikmēr nu neko- ja nepārstāj raudāt, tad nepārstāj 😃
tagad kad jau lielāks, ir vieglāk kko sarunāt. To pašu dzeramo var noturēt pats, mantu paņemt. Tā biju iemanījusies no vadītāja vietas aizsniegt aizmugures blakussēdētaja vietu 😃
iwcha, tā man vīrs dara - mazliet parausta auto stūri...starpcitu, tas manu bērnu uzjautrina 😃
Haaaah... tiko atcerējos, kā vienreiz- braucām no rita uz slimnīcu, un mazā arī sāka taci taisīt.
stāvēju pie sarkanā un stumdījos uz atpakaļu/ uz priekšu....citi droši vien padomāja ka man kkas nav kārtībā ar nerwiem 😃
bet vispārīgi- palīdz "agresīvāka" braukšana.... braucu ar līkumiņiem, itkā apbraucu visas bedrītes 😃
par to ēdamo - tā ir laba ideja, turēt pa rokai kādu sausiņu
(par knupi - vienīgā vieta, kur esmu redzējusi tālmešanas pānākumus ir auto 😃, starp citu arī mantas dažreiz pat uzreiz nav tik viegli atrodamas)
Mums tādos brīžos bija divi varianti - skaļāka mūzika, tad viņš parasti aizmiga pēc kāda laika vai vnk lai paraud biki, to arī vajag😉
Nu, kamēr sēdēja pirmajā sēdeklītī, liku sev blakus viņu, lai vajadzības gadījumā varētu iedot kādu grabulīti vai knupi, bet tagad, kad jau sēžam otrajā autobeņķī (mums tagad 10,5 mēneši), kurš ir aiz šofera ir kā ir. Nu pie mana krēsla viņai ir piekārts grabulis, vēl pa rokai noliktas vēl šādas mantiņas. Ja uznāk niķis, knupis tiek aizsviests prom, tad sāķumā mēģinu runāties, pēdējā laikā esmu atklājusi, ka tad kad uzgriežu skaļāk mūziku, tad viņa apklust. Ja vajag iedot knupi, tad tajā mirklī, kad apstājos pie luksafora, zibens ātrumā atspādzējos un tieku līdz bērnam (man parasti pa rokai ir rezerves knupji). Nu neko...kaut kā jau tiekam galā. Un vēl kas....viņa noteikti ir miermīlīgāka, ja nav biezās drēbes mugurā.
ja tomēr mazais ir aizmugurē, tyad tomēr atļaut labāk paraudāts(tikai un vienīgi drošības dēļ), nevis censties sačubināt aizmugurē vai noķer skatienu spogulī.
Pati esmu par mata tiesu izmukusi no nelaimes, jo mēģināju nomierināt bērnu uz aizmugurējā beņķa.
Tagad saprotu-labāk 10 min. raudāšana nekā nelaime!
tas vienkārši ar laiku pāriet. var mēģināt dot ko ēst rokās, ja mājās tā jau dari. ja lieto knupi, tad vienīgi var mēģināt knupi visu laiku mutē likt. lai cik nepareizi tas nebūtu, bet galējās situācijās liku priekšā, blakus sev, tad kaut kā nebūt centos galā tikt, ķibinot bērnam pirkstus, kutinot vaigus u.tml.
Ko Jūs dariet un kā rīkojieties, kad mazie sāk "niķoties" savos beņķos, bet satiksme ir intensīva un mašīnā esat tikai Jūs un mazais?
(Situācija tāda, ka manam mazajam tūlīt būs 9 mēneši un parādās interese par apkārtējo pasauli (sēdēšana klusējot jāaizmirst!) Man jāgatavojas bak.darba aizstāvēšanai, mazo jāņem līdz uz konsultācijām u.t.t., jo nav pie kā atstāt, un braucieni ir pārsvarā no Pārdaugavas uz Teikas pusi, satiksme vnk "perfekta" un fonā vēl āāā u.c. skaņas 😃)
Mēģinājusi esmu mantas, dzeramo, mūzika,ignorēt, dziedāt pati, bet tas viss ir īslaicīgs risinājums.
Varbūt, ka ir kāda gaiša ideja?