Kāpostu tīteņi?

23. Sep, 05:14 DaceT DaceT

Māmiņas kā jūs gatavojat kāpostu tīteņus? Kā tās kāpostlapas vislābāk dabūt mīkstas, ēdamas? Un varbūt ir vēl kas interesants ko jūs pievienojat klāt? :)

24. Sep 2011, 10:37

Šodien kādā TV raidījumā redzēju, ka nevis visu kāpostgalvu liek katla, bet jau atsevišķi atdalītas lapas apvāra, jeb noblanšē un tad tin iekšā pildījumu.

24. Sep 2011, 10:35

Es kāpostgalvu lieku ūdenī un uz lēnas uguns vāru. Kad pirmās lapas jau kļuvušas mazliet mīkstas, velku kāpostgalvu no ūdens ārā, noņemu mīkstās lapas, bet pārējo galviņu lieku atpakaļ ūdenī, lai mīkstinās nākošās lapas. Savukārt tām lapām, kuras esmu jau noņēmusi ar gaļas āmurīti paklapēju to biezāko vietiņu, jeb dzīslojumu, tad tā lapa labāk lokās un neplīst.
Sapildu pildījumu, uz pannas apcepu un lieku katlā. Kad katls ir pilns ar tīteņiem, leju pāri ūdeni, kurš samaisīts ar tomātu mērci, sāli, garšvielām un sautēju aptuveni 40 min.

DaceT DaceT 23. Sep 2011, 17:14

Māmiņas kā jūs gatavojat kāpostu tīteņus? Kā tās kāpostlapas vislābāk dabūt mīkstas, ēdamas? Un varbūt ir vēl kas interesants ko jūs pievienojat klāt? 😀