Kalanhoja un tās pielietojums iesnu gadījumā?

18. Dec, 04:47 DaceT DaceT

Laiciņu atpakaļ kādā no diskusijām lasīju ka kalanhoja esot laba lai ārstētu iesnas, bet kā viņu pareizi pagatavot un vai kāda māmiņa ir lietojusi mazulim līdz gada vecumam? Mums parādījās iesnas, tek kā ūdens - skaloju ar jūras ūdeni un pilinu delufen, bet rezultāts - nekāds. Mazajam deguns ciet un viss. Mēģināju atsūkt, bet nekas ārā nenāk, tik bebis nobļāvies rezultātā. Paldies jau iepriekš :)

princesemince princesemince 18. Dec 2011, 17:33

es katru reizi taisu "svaigu", bet dažās receptēs, kur izmanto kalanhoju, norādīts, ka var turēt ledusskapī.
ar ūdeni gan neesmu neko šķaidījusi.

princesemince princesemince 18. Dec 2011, 14:02

nu tā, šodien rekords "pārsists" - 32 šķaudīšanas reizes. pēc tam uzreiz bērns paziņoja, ka grib gulēt. cita lieta, ka gulēt neaizgāja, taču besis viņam bija pamatīgs.

princesemince princesemince 18. Dec 2011, 11:30

nē, ārstnieciskā ir bez ziediem.

DaceT DaceT 18. Dec 2011, 11:26

Šitāda.

DaceT DaceT 18. Dec 2011, 11:26

Es no tām googles bildēm neko nesaprotu. Tagad jāsāk domāt vai man ir riktīgā kalanhoja...Viņa zied man tagad ar sarkaniem maziem ziediņiem.

princesemince princesemince 18. Dec 2011, 11:26

lo, tikai tagad novēroju - ja iesnas ir vīrusa izraisītas, kad paralēli ir arī augstā temperatūra, ar kalanhoju tās apstādināt nevar. ideāli palīdz pie saaukstēšanās iesnām - tad tiešām ātri beidzas. ar tiem vīrusiem un iesnām ir tā, ka vieglāk jebkurā gadījumā kļūst, taču iesnas nebeidzas tik ātri.

princesemince princesemince 18. Dec 2011, 11:08

ja laicīgi būtu aptvērusi, ka "tā manta strādā", būtu lietojusi līdz gada vecumam.
mums gan pagaidām rekords ir tikai 23 šķaudīšanas reizes, bet toties nākošā dienā iesnas vairs principā nebija. ko vienmēr rakstu - vispirms degunu vajag iztīrīt, cik nu tas iespējams, tad pilināt. ar bēbīti līdz gada vecumam, redz, ir tā nelielā bēda, ka tā šķaudīšana var būt ļoooti daudz reižu, viņš jāpatur vertikāli, jo savādāk horizontāli viņam var būt diezgan grūti visu laiku sasprindzināties.

tā kā kalanhoja ir trakoti auglīga (laukos to sauc par prostitūtu, pēc tāda nosaukuma vecmāmiņas var pazīt), es tās mazās sēkliņas sastādīju atsevišķā kastītē. 2 mēnešu laikā izauga 2cm augstas, tos jaunos dzinumus pagaidām arī iesnu laikā izmantoju, jo lielajais augs nemaz tik liels vēl nav, arī tas fakts, ka sulu vajag max 2-3 reizes pilināt, žēl plēst lielu lapu un tad to ārā mest.
nu, lūk, paņemu mazos dzinumiņus, ielieku ēdamkarotē, ar naža galu sagraizu un tad ar īkšķi saspiežu - notek suliņa, to pipetē iekšā un tad degunā. neteikšu, ka mums ir baigais klusums mājās šī procesa laikā, bet nu es vismaz zinu - padusmosies 5 minūtes, tad 10 minūtes šķaudīs, toties naktī gulēs kā susurs 😀

18. Dec 2011, 11:02

Ierakstiet googlē ārstnieciskā kalanhoja un pie bildītēm atradīsiet 😀
Es nopirku ss.lv no sievietes,kas bija ieaudzējusi, bija sludinājums.Nopirku gan pašu kalanhoju,gan vēl atsevišķi 2 lapas,ko uzreiz lietojām.

18. Dec 2011, 10:14

Manam čalim gan ir jau gadiņš, bet arī kādu mēnesi cīnījāmies ar iesnām.Līdz arī nonācu pie tās diskusijas par iesnām un kalanhojas.Uzreiz atradu,kur to puķi nopirkt un nopirku arī ķiplokspiedi.Lapiņu sīki saplucinu ķiplokspiedē un izspiežu suliņu.Un ar pipetīti iepilinu degunā.Pirmajā vakarā mazais izšķaudījās 16 reizes,otrajā-22,trešajā no rīta kādas 7,vakarā - 5 un nākamajā vakarā arī 4 vai 5.Un pagaidām izskatās,ka būs līdzēts.
Meklējot info,lasīju,ka tieši mazākiem arī šo puķi iesaka,jo mazais izšķauda visus puņķus,ko ar atsūcēju nevar dabūt ārā.

DaceT DaceT 18. Dec 2011, 04:47

Laiciņu atpakaļ kādā no diskusijām lasīju ka kalanhoja esot laba lai ārstētu iesnas, bet kā viņu pareizi pagatavot un vai kāda māmiņa ir lietojusi mazulim līdz gada vecumam?

Mums parādījās iesnas, tek kā ūdens - skaloju ar jūras ūdeni un pilinu delufen, bet rezultāts - nekāds. Mazajam deguns ciet un viss. Mēģināju atsūkt, bet nekas ārā nenāk, tik bebis nobļāvies rezultātā.

Paldies jau iepriekš 😀