jūsuprāt visefektīvākā izsargāšanās metose :)!!

17. Aug, 08:12

ka jums liekas vislabak izsargaties no grutniecibas? :)

taschinka taschinka 18. Aug 2011, 15:23

Spirāles ielikšana sāp minimāli,kā iekniebšana un uz pāris sekundēm.Tā ka nekas traks.Viss tas process viens divi gatavs.
Mirena maksājot ap 70-80ls.tā meitenes minēja.

princesemince princesemince 18. Aug 2011, 10:48

manā uztverē visefektīvākā ir Mirēna. ne tikai mehāniski apgūtināta spermatozoīdu iekļūšana (kā tas ir parastās spirāles gadījumā), bet arī hormoni "piepalīdz".
ja no sievietes veselības (fiziskās un psiholoģiskās) viedokļa - prezervatīvi + pharmatex, bet var arī vienu vai otru, bet tad papildus vēlams pavērtēt ciklu.

18. Aug 2011, 10:45

man pat par to negribas domāt..esot stāvoklī ir tik labi- nav jāraizējas 😉
varētu būt kāda metode bez palīglīdzekļiem! 😃 (prezervatīviem, spirālēm utt.)- laikam tā saucas atturēšanās 😃 😃 😃

taschinka taschinka 18. Aug 2011, 10:33

Nu tabletes ne tikai izmaksā daudz vairāk,bet visu laiku jādomā,jāatceras tās iedzert.Un tomēr no tabletem vairāk dzirdets,ka ir visādas blakusparādības nekā no Mirenas

taschinka taschinka 18. Aug 2011, 07:11

Jūs ziniet,kāpēc liek m/r laikā?Tas tādēļ,lai būtu pārliecība,ka nav iestājusies grūtniecība,kad ieliek spirāli.Tas tikai tādēļ.

17. Aug 2011, 22:38

es piemeram nevaru uzreiz atlauties to mirenu tapec nacas likt parasto

17. Aug 2011, 22:37

vai kad tiko sakas vai kad tiko beidzas

17. Aug 2011, 20:25

es jau lietoju vairakus gadus un nekada vaina parastajai tikai ka saka MR ir pastiprinajusas ,bet tas ari viss

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:20

Es lietoju šo uz 3 mēnešiem.

Injicējama kontracepcija

Šī ir hormonālās kontracepcijas metode, kura injicējama reizi mēnesī vai reizi trijos mēnešos.

Ir iespējamas vairākas injekciju formas – tikai progestīnu saturoša un kombinēta, kas satur gan progestīnu, gan estrogēnu. Injekcija darbojas lēni izdalot organismā hormonu, tādējādi nomācot ovulāciju. Bez tam, tā arī sabiezina dzemdes kakla gļotas un apgrūtinot spermai iekļūšanu dzemdē. Injekciju veic ārsts vai medmāsa. Sievietei pašai būtu jāatceras ierasties uz procedūru.
Viena mēneša injekcija

Kāda ir efektivitāte?

Viena mēneša injekcijas efektivitāte ir 99.97% (3 sievietēm no 1000 var iestāties grūtniecība gada laikā).1-6

Kādas ir priekšrocības?

Injekcija ir pagarinātas darbības hormonāla metode, kas sniedz efektīvu kontracepciju neprasot no lietotājas ik dienu domāt par kontracepciju. Viena mēneša injekcijas domātas sievietēm, kuras nepanes estrogēnu vai kuras zīda bērniņu.

Kādi ir trūkumi?

Dažām sievietēm mēnešreizes kļūst neregulāras vai pilnībā pazūd, citas novēro svara pieaugumu. Dažkārt sievietes piedzīvo galvassāpes, nelabumu un ādas problēmas. Auglība un regulārs cikls sievietei atgriežas gada laikā pēc injekciju lietošanas pārtraukšanas.

Trīs mēnešu injekcija

Kāda ir efektivitāte?

Trīs mēnešu injekcijas efektivitāte ir 99.97% (3 sievietēm no 1000 var iestāties grūtniecība gada laikā).1-6

Kādas ir priekšrocības?

Injekcija ir pagarinātas darbības hormonāla metode, kas sniedz efektīvu kontracepciju, neprasot no lietotājas ik dienu domāt par kontracepciju. Trīs mēnešu injekcijas domātas sievietēm, kuras nepanes estrogēnu vai kuras zīda bērniņu.

Kādi ir trūkumi?

Dažām sievietēm mēnešreizes kļūst neregulāras vai pilnībā pazūd, citas novēro svara pieaugumu. Dažkārt sievietes piedzīvo galvassāpes, nelabumu un ādas problēmas. Auglība un regulārs cikls sievietei atgriežas gada laikā pēc injekciju lietošanas pārtraukšanas.

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:19

IUS (intrauterīna sistēma)

IUS satur hormonu progestīnu vara vai cita metāla vietā salīdzinot ar parastajām spirālēm. Hormons tiek atbrīvots dzemdē ļoti vienmērīgi un grūtniecība tiek novērsta, sabiezinot dzemdes kakla gļotas, apgrūtinot spermai ceļu uz dzemdi. Tai ir arī vietēja rakstura iedarbība uz dzemdi. Dažām sievietēm tā padara ovulāciju neiespējamu. Veselības profesionālis sistēmu ievada 5 minūšu laikā un tā darbojas dzemdē līdz 5 gadiem ilgi, savukārt to var izņemt jebkurā laikā, ja vien sieviete vēlas.

Kāda ir efektivitāte?

IUS ir 99.9% efektīva (1 no 1000 sievietēm var iestāties grūtniecība gada laikā).1-6

Kādas ir priekšrocības?

IUS nodrošina uzticamu ilglaika kontracepciju. Savukārt, pēc IUS izņemšanas, auglība ātri atgriežas iepriekšējā līmenī. Dažus mēnešus pēc IUS ievadīšanas, menstruālā asiņošana parasti kļūst vieglāka, īsāka un mazāk sāpīga vai pazust pilnībā. Tā nodrošina arī zināmu aizsardzību pret iegurņa iekaisuma slimībām un endometrija (dzemdes iekšējā slāņa) audzēju.

Kādi ir trūkumi?

Pirmo trīs vai vairāku lietošanas mēnešu laikā dažām sievietēm cikls var kļūt nedaudz neregulārs, var parādīties starpmenstruālā asiņošana. Ir iespējamas galvassāpes, krūšu jūtīgums vai slikta dūša. Dažkārt ievadīšana var būt nedaudz apgrūtināta un sāpīga, var būt neliela asiņošana. IUS nav izvēles metode nedzemdējušām sievietēm.

17. Aug 2011, 20:19

man nesapeja biski sursteja bet tas jau ka kurai

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:19

IUI (intrauterīnā ierīce, spirāle)

Tā ir maza plastmasas T veida ierīce, kas tiek ievadīta dzemdē. To veic ārsts vai vecmāte. IUI izsargā no grūtniecības, neļaujot spermai satikties ar olšūnu. Tas tiek panākts vai nu padarot spermu neaktīvu tās ceļā uz olvadiem vai radot vietēju efektu dzemdē. Makstī atrodas 2 nelieli IUI pavedieni, pēc kuriem var spriest par spirāles atrašanos savā vietā. Dažādas spirāles ir jānomaina pēc dažādiem laika intervāliem - sākot no 3 līdz 10 gadiem.
Kāda ir efektivitāte?

Pareizi lietojot, efektivitāte ir 99.5% (5 sievietēm no 1000 var iestāties grūtniecība gada laikā).1-6

Kādas ir priekšrocības?

Spirāle nodrošina ilglaika kontracepciju. speciālists to izņems, ja tā vairs nav vajadzīga vai ja tai beidzies efektivitātes termiņš.

Kādi ir trūkumi?

Lietojot IUI (spirāli), menstruālā asiņošana var pastiprināties, kļūt ilgāka vai sāpīgāka. Retos gadījumos novēro dzemdes infekciju. Šī nav izvēles metode nedzemdējušam sievietēm, kā arī tām, kuras cieš no anēmijas.

17. Aug 2011, 20:18

no ka atskiras mirena no parastas?

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:17

Ja var atļauties es tomēr esmu par Mirena,bet ja nē,tad var arī parasto

17. Aug 2011, 20:16

nav sapiigi kad liek vinu???

17. Aug 2011, 20:16

man ir bija doma par parasto.

17. Aug 2011, 20:15

vai tad 70? es dzirdeju ka kkur 130,140ls?

man ir parasta un ari nekadas vainas

a ir letaks kkas? vinas paari 100ls maksaa ☹

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:15

Esmu dzirdējusi,ka tagad mirena ap 70ls,bet ņemot vērā ka tas uz 5 gadiem,sadalot uz mēnešiem nav jau tik traki.

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:14

Pārējās kontracepcijas metodes ir ar daudz zemakiem %

17. Aug 2011, 20:14

cik izmaksaja? es zinu ka ir tas mirenas.bet vinas ir daargas ☹

taschinka taschinka 17. Aug 2011, 20:14

99,7%-100% Spirāle mirena

17. Aug 2011, 20:13

esmu apmierinata ar spirali

17. Aug 2011, 20:12

ka jums liekas vislabak izsargaties no grutniecibas? 😀