Iesaku noprovēt šādu ābolu ievārījumu

24. Aug, 04:58 taschinka taschinka

Pavisam vienkārši pagatavojams ābolu ievārījums,bet garša nebūs ne vienkārša,ne ierasta,tā būs fantastiska. Sastāvdaļas: 1,5 lirti katliņš ar sarīvētiem āboliem 1/2 no liela citrona vai 1 maziņš 1 cm gara ingvera sakne mazliet resnāka kā īkšķis,rīvētā veidā aptuveni 1 noslīpēta tējkarote ap 300g cukurs Pagatavošana: Nomizojam,uz rupjās rīves sarīvējam ābolus. No citrona norīvējam dzelteno miziņu,izspiežam sulu. Citrona miziņu un sulu pievienojam āboliem un izmaisam. Arī ingvera sakni sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam āboliem. Uzliekam katliņam vāku un liekam uz mazas uguns vārīties. Pēc 5 minūtēm paskatamies vai āboli ir sasulojušies un tiem pietiekami šķidrums,lai nepiedeg. Ja āboli slikti sulojas,pielejam dažas ēdamkarotes ar ūdeni,pavisam nedaudz.Turpinam vārīt,ik pa laiciņam apmaisam un pavaktējam to šķidrumu,lai tas mazliet būtu.Kā šķiet,ka par sausu,tā pievienojam nedaudz vēl ūdeni. Šādi vāram līdz āboli jau ir izšķīduši,tad pievienojam cukuru un vāram vēl 10 minūtes. Nomazgājam burkas,vāciņus un liekam ieslēgtā cepeškrāsnī sterilizēties.Šāds variants man šķiet ērts un bez problēmām. Burkas novietojam uz mitra dvielīša un pildam iekšā ievārījumu,līdz pašām maliņām,lai nebūtu vieta gaisam. Nesapildiet visu ievārījumu burkās,atstājiet arī ar ko panašķēties :) Pēc šīs receptes ābolu ievārījums ir biezs,mazliet atgādina vieglu želeju.garša svaiga,mazliet līdzinās piparmētras garšai. Īsāk sakot fantastisks ievārījums pēc manām domām.

taschinka taschinka 28. Aug 2011, 09:01

Var nerīvēt,bet izlaist caur gaļas mašīnu,ja tā ir vienkāršāk.vai arī vienkārši smalki sagriezt.

24. Aug 2011, 18:14

es vel varu ar kaneli un krustnaglinam

24. Aug 2011, 18:11

Es gan metu to slinkumu pie malas un mizoju jo loti nepatik tas pleksteres no mizam un no viduca

taschinka taschinka 24. Aug 2011, 17:05

Iesaku slinkākiem: 😉
Ābolus nomazgāt,sagriezt jo mazāki gabaliņi,jo ātrāk izvārās.Nemizojam neko nedaram,tik sagriežam un liekam vārīties,tad,kad gatavs,tad izkāšam caur smalku sietiņu un tad jau pievienojam cukuru un vāram līdz gatavs.,šadi nebūs jāņemās,šādi iesaka daudzās receptēs

taschinka taschinka 24. Aug 2011, 16:58

Pavisam vienkārši pagatavojams ābolu ievārījums,bet garša nebūs ne vienkārša,ne ierasta,tā būs fantastiska.

Sastāvdaļas:
1,5 lirti katliņš ar sarīvētiem āboliem
1/2 no liela citrona vai 1 maziņš
1 cm gara ingvera sakne mazliet resnāka kā īkšķis,rīvētā veidā aptuveni 1 noslīpēta tējkarote
ap 300g cukurs

Pagatavošana:

Nomizojam,uz rupjās rīves sarīvējam ābolus.
No citrona norīvējam dzelteno miziņu,izspiežam sulu.
Citrona miziņu un sulu pievienojam āboliem un izmaisam.
Arī ingvera sakni sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam āboliem.
Uzliekam katliņam vāku un liekam uz mazas uguns vārīties.
Pēc 5 minūtēm paskatamies vai āboli ir sasulojušies un tiem pietiekami šķidrums,lai nepiedeg.
Ja āboli slikti sulojas,pielejam dažas ēdamkarotes ar ūdeni,pavisam nedaudz.Turpinam vārīt,ik pa laiciņam apmaisam un pavaktējam to šķidrumu,lai tas mazliet būtu.Kā šķiet,ka par sausu,tā pievienojam nedaudz vēl ūdeni.
Šādi vāram līdz āboli jau ir izšķīduši,tad pievienojam cukuru un vāram vēl 10 minūtes.
Nomazgājam burkas,vāciņus un liekam ieslēgtā cepeškrāsnī sterilizēties.Šāds variants man šķiet ērts un bez problēmām.
Burkas novietojam uz mitra dvielīša un pildam iekšā ievārījumu,līdz pašām maliņām,lai nebūtu vieta gaisam.

Nesapildiet visu ievārījumu burkās,atstājiet arī ar ko panašķēties 😀

Pēc šīs receptes ābolu ievārījums ir biezs,mazliet atgādina vieglu želeju.garša svaiga,mazliet līdzinās piparmētras garšai.
Īsāk sakot fantastisks ievārījums pēc manām domām.