dažādas receptītes

21. Aug, 09:53 rita123 rita123

Ātrie pīrādziņi. 200g margarīns(sviests) 1/2 paciņa raugs 1ēdamkarote cukurs 4gl. miltu 1gl.piena šķipsna sāls Sviestu izkausē,pievieno izsijātiem miltiem, pienam,nedaudz samaisa,tad pievieno raugu(kas izšķīdināts ar nedauz pienu un ēdamkaroti cukura).Mīklu samīca,lai nelīp pie rokām un bļodas,tad liek uz 20min ledusskapī.Tad ņem un veido pīrādziņus. :)

rita123 rita123 25. Aug 2009, 15:26

sveika mmmmmaza!No bumbieriem var gatavot kompotu. 😀

23. Aug 2009, 15:31

Sveiki...

padalaties idejām ko darīt ar bumbieriem....

rita123 rita123 21. Aug 2009, 10:42

Pamēģiniet meitenes šīs receptītes un uzrakstiet vai garšoja😀Man ir vēl dažādas,interesantas receptītes,kuras manā ģimenē gatavojam,lai dažādotu ēdienkarti.

rita123 rita123 21. Aug 2009, 10:42

Pamēģiniet meitenes šīs receptītes un uzrakstiet vai garšoja😀Man ir vēl dažādas,interesantas receptītes,kuras manā ģimenē gatavojam,lai dažādotu ēdienkarti.

rita123 rita123 21. Aug 2009, 10:38

Biezpiena lodītes.
160g biezpiens
30 g miltu
10g manna
1/2 ola
15g cukura
10g sviesta
30g skābā krējuma pasniegšanai
Visas sastāvdaļas samīca kopā un veido nelielas lodītes un liek katliņā,kurā vārās ūdens,vāra 5 min,pasniedz ar krējumu.Ļoti garšo maniem bērniņiem 😀

rita123 rita123 21. Aug 2009, 10:30

Kāpostu karbonāde
400g svaiga kāposta
40g miltu
1gab. ola
40g rīvmaize
40g sezama sēkliņas
eļļa cepšanai
krējums pasniegšanai
Kāpostu lapas atdala un izvāra sālsūdenī,atdzesē,tad izklapē un panē-milti-ola-rīvmaize-sezama sēkliņas un cep.Pasniedz siltas ar skābo krējumu.Interesanti un garšīgi.Kad apnicis viens un tas pats 😀

rita123 rita123 21. Aug 2009, 10:22

Medus torte.
50g sviests
3ēdamk. medus
1,5tējk. sodas
3gl.cukurs
3gab. olas
vaniļas cukurs
4,5gl miltu
Krēmam:
2 pac.marmelādes konfektes(var likt arī riekstus)
1l skābā krējuma
Izkausē sviestu un medu,kad izkusis,pievieno sodu.Mazliet pakausē.Pievieno cukuru,vaniļu.Padzesē,pievieno olas,samaisa,pievieno miltus.Mīklai jābūt tādai,lai varētu rullēt.Kad gatava,ņem cepamo papīru(tik lielu,cik panna),liek virsū mīklas pikuci un izrullē pēc iespējas plānāku.Liek uz pannas un cep,līdz tumši brūna.Kad mazliet padzisis ņem nost papīru.Tā izdara ar visu mīklu.
Kamēr dziest,taisa krēmu: 1lskābā krējuma,cukurs pēc garšas,lai nebūtu pārāk salds,jo kūka pati ir salda,mazliet pakuļ,lai cukurs izkūst.
Tad ņem vienu izcepto plātīti,liek virsū krējumu,tad saliek uz tās sagrieztus marmelādes gabaliņus.Liek virsū nākamo plāti un atkārto to pašu,līdz visas kārtas saliktas.Pēdējo izdekorē pēc sirds patikas.
Liek uz 8h ledusskapī,lai ievelkas,tad ņem un apgriež līdzenas maliņas.
Un pašgatavota garda svētku kūka gatava 😀 !Izmēģiniet nav tik sarežģīti kā izliekas 😉 ,Pati ļoti bieži gatavoju!

rita123 rita123 21. Aug 2009, 09:53

Ātrie pīrādziņi.
200g margarīns(sviests)
1/2 paciņa raugs
1ēdamkarote cukurs
4gl. miltu
1gl.piena
šķipsna sāls
Sviestu izkausē,pievieno izsijātiem miltiem, pienam,nedaudz samaisa,tad pievieno raugu(kas izšķīdināts ar nedauz pienu un ēdamkaroti cukura).Mīklu samīca,lai nelīp pie rokām un bļodas,tad liek uz 20min ledusskapī.Tad ņem un veido pīrādziņus. 😀