Bērna pūriņš

10. Mar, 05:03 smukinja86 smukinja86

Jāsāk veidot sarakstiņš, ko iepirkt mazajam:) Padalieties, ko Jūs esat iepirkušas vai iepriekš iepirkāt drēbītes - kādas? vai uzreiz gatavus komplektiņus? gultiņu, matracīti, ratiņus - kādus? kas vēl ir nepieciešams:) Padalieties pieredzē, būtu labi, ja ieliktu savu sarakstiņu:)

11. Mar 2011, 16:39

Egliite to sauso ādiņu, kas tā kā lobās, var pasmērēt ar aptiekā pirktu olīveļļu. Manam puikam ar bija, bet aptuveni 3 nedēļu laikā pārgāja. Kad par to jautāju dakterei, viņa atbildēja, ka maziem bērniem tā var būt un ieteica pasmērēt. Bet īstenībā neko diži labāk nebija no tās smērēšanas. Sausumiņi pārgāja paši no sevis.

Lietiņas, ko pirkt mazajam, ļoti daudz atradu googlējot, ko pirkušas citas māmiņas un vēl no slimnīcas saraksta. Beigās man bija tik daudz sarakstu, ka bija no kā izvēlēties un rezultātā mazajam nekā netrūka, viss bija sagādāts. Bet likopodiju neizmantojām, tā vietā likām veco labo kartupeļu cieti un to izmantojam joprojām, ja rodas kāds sasutums.

11. Mar 2011, 14:29

Varbūt vēl kāda var padalīties ar savu sarakstiņu? 😀

10. Mar 2011, 19:44

Lai nebutu javeido jauna diskusija::

Man mazajai ir sausa adina uz kajinam un rocinam,vai var uzsmeret to Bephanten ziedi ? vai kas butu labak?

10. Mar 2011, 18:18

vai eļļiņas, krēmiņus lietojat? kāds ražotājs?

princesemince princesemince 10. Mar 2011, 18:12

jāatzīst, ka es nebiju sagatavojusi neko no aptieciņas, bet, kad atbraucām mājās no slimnīcas, vīrs tajā pat dienā aizbrauca uz aptieku un atveda zeļonku, spirta plāksnītes, kumelīšu tēju. noderīgs ir laicīgi iepirkts Likopodijs un Espumisan (šos vienīgos ieteica iegādāties dakteris pēc pirmās mājas vizītes).
no apģērbiem: 6 viena izmēra bodīši, 6 rāpuļi, pavasara kombinezons, 2 jaciņas, vilnas zeķītes, 2 plānās cepures (būtu pieticis ar 1), 1 siltā āra cepure, kokvilnas cimdiņi. kad no pirmajām drēbēm sāk izaugt, lielākoties jau ir aptverts, ko vajadzēs tālāk un var uz veikalu jau tikt.
tika uzdāvināta aitas vilnas sega, līdz ar to nepirku ratu guļammaisu, bet tāds noder, jo pavasarī tad nevajag pirkt kombinezonu, bet guļammaiss noder arī nākošā gadā, pēc tam ragavās, tādēļ jāskatās tāds, ko var ilgstoši izmantot.
gultiņa + matracis, 2 komplekti gultasveļas, sega, pleds.
2 lieli dvieļi (nepirku tos ar kapucēm, pirku gana lielus, lai ilgi var ietīt ar visu galvu)
rati + autokrēsls.
2 kokvilnas un 2 marles autiņi.

no rotaļlietām sāku pirkt pēc mēneša vecuma, knupīti arī tikai, kad bija sasniegts 10 dienu vecums, bet tāpat sāka pieņemt tikai no 3 mēnešu vecuma.

pašai: 2 barošanas krūšturi, iepakojums ar krūštura ieliktnīšiem (patika Chicco).

10. Mar 2011, 17:55

Par bērniņa smērītēm, zālēm pret iesnām, temperatūru - vai Jūs konsultējaties ar dakteri vai pašas pēc citu māmiņu pieredzes sapirkāt? Vai ieteica bērna ārsts?

10. Mar 2011, 17:03

Jāsāk veidot sarakstiņš, ko iepirkt mazajam😀
Padalieties, ko Jūs esat iepirkušas vai iepriekš iepirkāt drēbītes - kādas? vai uzreiz gatavus komplektiņus? gultiņu, matracīti, ratiņus - kādus? kas vēl ir nepieciešams😀
Padalieties pieredzē, būtu labi, ja ieliktu savu sarakstiņu😀