b/d rindas Cēsīs

19. Sep, 11:03 Jasmīniņš Jasmīniņš

Sveikas Cēsu māmiņas! Mūsu ģimenes plānos ir kādu dienu pārcelties uz dzīvi Cēsīs! :) Ļoti gribētu uzzināt, kāda situācija ir ar bērnu dārziem, cik reāli dārziņā ir tikt augustā dzimušam 2gadniekam? Vai Cēsīs ir arī privātie dārziņi, ja nu valsts dārziņā rindu sagaidīt nav iespējams?

21. Sep 2011, 20:40

Pašlaik strādāju darbā, no kura mani var jebkurā laikā pārcelt uz jebkuru pilsētu, bet nākotnē plānojam izveidot savu biznesiņu, bet par to jau laiks rādīs, kā viss iegrozīsies! 😀

princesemince princesemince 21. Sep 2011, 10:57

prisea, darba vietas paliks iepriekšējā dzīvesvietā? es jautāju dēļ tā, ka pati atnācu dzīvot uz Cēsīm, kamēr darba vieta Rīgā, braukāju katru dienu ar vilcienu. tas ir diezgan grūti - pēc tam mājās esi nekāds. pēc bērna piedzimšanas Rīgā vairs neatgriezos, jo sapratu, ka tad es bērnu vispār nesatikšu, tikai nedēļas nogalēs.

20. Sep 2011, 20:05

meitenes, liels jums paldies par info! Tieši b/d problēma ir viens no iemesliem, kāpēc gribam mainīt dzīvesvietu, jo naudu, kas jāatdod par privāto b/d, paliktu ģimenes maciņā!

princesemince princesemince 20. Sep 2011, 14:46

vislabākās atsauksmes ir par 4.b/d, bet tieši par mazajām grupām 😀

princesemince princesemince 20. Sep 2011, 14:03

mans sāka jaunajā - 5.PII.
pagaidām atsauksmju kā tādu nav, jo reāli šī ir 4.diena, kuru apmeklē, sākot savas b/d gaitas. neko sliktu noteikti pateikt nevaru, jo bērns mājās nāca apmierināts, šodien pirmo reizi aizlaidu uz visu dienu. viņš diezgan nepierasti šim vecumam mēdz miegā uzvesties, tādēļ nedaudz bažījos, kā audzinātāja tiks ar to galā, bet ir brīdināta, gaidīšu dienas beigas, tad interesēšos, kas un kā.

jā, es arī par Jāņmuižu esmu dzirdējusi tikai labas atsauksmes, ka bērniem ļooti daudz laika sanākot pavadīt svaigā gaisā, ka katrs tiekot izucināts u.tml.

princesemince princesemince 20. Sep 2011, 09:27

adelinasmom, tā rāda attālumu mērītāji ar oficālajiem km, es to neizdomāju 😃 mums no mājām Priekuļi sanāk kādi 3km tikai, tā ka tie attālumi nosacīti. katrā ziņā nekas tāds, ko 15min laikā ar auto nepievarēt 😉

princesemince princesemince 20. Sep 2011, 07:49

http://www.cesis.lv/saistosie_noteikumi/8483-sn-bernu-uznemsana-bernudarzos-ar-grozij.pdf
izrādās, arī saistošajos noteikumos tagad mainīts šis uzņemšanas vecums 😀

princesemince princesemince 20. Sep 2011, 07:21

šobrīd esot to bērnu maz, ka ņemot pat no 1,3g vecuma, bet precīzāk tiešām izstāstīs Kozaka. ja ļoti, ļoti vajag tikt b/d, tad vēl var interesēties Jāņmuižas (7km) un Priekuļu (10km) bērnudārzos. Jāņmuižā pat laikam no gada vecuma ņem. nu, jā, atkarīgs vēl kurā Cēsu pilsētas pusē dzīvosiet, jo, piemēram, man Priekuļu b/d sanāktu pat tuvāk nekā dažs Cēsu pilsētas b/d 😀
pēc saistošajiem noteikumiem agrāk bija, ka ņem no 1 gada un 6 mēnešu vecuma, bet tas viss ir runājams. šobrīd uzreiz varbūt arī tās vietas nebūs, kamēr sāk iet jau apstiprinātie audzēkņi, bet pastāv iespēja, ka uz novembri, decembri kādu ņems ārā, jo neiejūtas vai bieži slimo. vēl pastāv iespēja, par ko bieži atzīmē b/d vadītājas - vienu dienu bērns nāk, nākošā dienā jau vecāki ņem ārā, jo aiznākošā dienā dodas strādāt uz ārzemēm. kustība esot ļoti, ļoti liela, bet tas pārsvarā lielākās grupās nekā 2gadniekiem.

privāto b/d gan nav.

yeljena, iespējams, nav pieejamas grupas jau tāda palielam bērnam, tā kā tās tik tiešām jau aizpildītas. nesen man viena draudzene bija pie Kozakas sakarā ar izskanējušu info, ka tiek likvidēts 1.b/d, bet viņas bērnam tur šogad jāuzsāk iet, tad nu Kozaka atbildējusi, ka bērnu trūkst, tādēļ uzņemot no 1 gada un 3 mēnešu vecuma. ja nākošā gadā situācija neuzlabošoties, tad ņemšot jau no 1 gada vecuma.

19. Sep 2011, 23:03

Sveikas Cēsu māmiņas!
Mūsu ģimenes plānos ir kādu dienu pārcelties uz dzīvi Cēsīs! 😀
Ļoti gribētu uzzināt, kāda situācija ir ar bērnu dārziem, cik reāli dārziņā ir tikt augustā dzimušam 2gadniekam?
Vai Cēsīs ir arī privātie dārziņi, ja nu valsts dārziņā rindu sagaidīt nav iespējams?