autokrēsliņš 15-36kg

10. Aug, 02:59 princesemince princesemince

ir kādas pārbaudītas labas vērtības? prasību nav daudz: viegli noņemams un kopjams kokvilnas audums, kārtīgs galvas balsts, plata muguras daļa, palaižams lēzenākā (guļus) stāvoklī, nemainot automašīnas krēsla stāvokli, kā arī vēlams, lai būtu roku balsti. šī brīža variants ir Kiddy Discovery Pro. vizuāli un idejiski patīk Concord Transformer T un XT. vēl pieļauju, ka BeSafe Izi Up X2 varētu būt labs. varbūt ir pieredze ar kādu no šiem?

princesemince princesemince 25. Oct 2011, 10:01

vēl gribēju piebilst par bērna piesprādzēšanu ar a/m drošības jostu. ja agrāk šķita, ka bērns var izslīdēt, ja piesprādzēts autobeņķī ar a/m jostu, tad tagad redzu, ka, ja autobeņķim ir normāli sānu aizsargi un labi izplānots, kur jāatrodas šai a/m drošības jostai, bērns autobeņķī ir tikpat stingri piesprādzēts kā 5 punktu drošības jostu. vienīgi sanāk, ka kaut kur ap kaklu (ja plānāks apģērbs) var berzēties (tā berzējas arī pieaugušajam), tad var papildus nopirkt kādu polsterīti, ko uzlikt a/m drošības jostai šajā zonā.

24. Oct 2011, 13:40

princesemince
Tevis teiktajam - ..."var ilgi pētīt internetā gan atsauksmes, gan aprakstus, gan bildes, bet, kad reāli saskaries ar autobeņķi dabā un kad par to jāatdod nauda, beigās izlem par labu citam nekā iepriekš izplānots." pilnībā piekrītu.

princesemince princesemince 24. Oct 2011, 13:23

iegādājāmies bērnam jauno autokrēslu. kamēr biju veikalā, pusstundas laikā tika nopirkts viens Concord Transformer XT un viens Concord Trimax autokrēsls, kas šķita kā zīme - šo vajadzēs izvēlēties, jo Concord tomēr ir drošs un ērts autokrēsls. šķiet, veikalā kopumā aizvadīju pusotru stundu, pēdējo pusstundu kopā ar bērnu, sēdinot katrā manis izvēlētajā. izvēlējāmies Recaro Monza ar Isofix stiprinājumiem. kādēļ ne Concord? tādēļ, ka guļus stāvoklis, kas tam paredzēts, īsti tāpat gulēšanu tajā neatvieglos, tajā pat laikā Recaro, liekot nedrošajā priekšējā pasažiera sēdeklī, var palaist guļus līdz ar pasažiera krēsla atzveltnes nolaišanu. Concord maķenīt bija platāks, bet mums lomu nospēlēja tieši tā iespēja palaist guļus stāvoklī.
pētīju vēl BeSafe, taču tam ir ļoti īsa sēžamdaļa, kas smalkākam bērnam noteikti arī pietiek "līdz izlaidumam" (jeb kamēr sasniedz savu 150cm augumu).
Cybex nepārliecināja audums - šķita ļoti sintētisks, lai arī pārējais viss bija pat ļoti OK.
vēl vakarā tik nodomāju, ka varējām finansiāli ietaupīt, ņemot STM, kas ir praktiski 1:1 ar Recaro, tajā pašā laikā Recaro ir vairāka veida audumi, kamēr STM veikalā nebija tieši tas variants, kādu paņēmām šim Monza autobeņķim.
nu, lūk, kārtējais secinājums tāds - var ilgi pētīt internetā gan atsauksmes, gan aprakstus, gan bildes, bet, kad reāli saskaries ar autobeņķi dabā un kad par to jāatdod nauda, beigās izlem par labu citam nekā iepriekš izplānots 😀

princesemince princesemince 17. Sep 2011, 20:36

par Concord 15-36kg autokrēsliem laikam atsauksmju šeit nav?

princesemince princesemince 12. Aug 2011, 08:04

susuurs, no kāda vecuma un auguma sākāt tādu lietot?

princesemince princesemince 11. Aug 2011, 19:51

šobrīd ir Concord Ultimax (0-18kg). tā kā arī ir galvas balsts, tad pleci tajā drīz atdursies (lai neteiktu, ka jau atduras, jo drēbju kārta kļūs nedaudz biezāka). galva pāri, protams, vēl neiet, kā jau teicu - 2cm rezervē ir, lai galva būtu līdz ar galvas balsta augšējo malu.
tas, kas man liek domāt, ka krēsliņš jāmaina - tieši tas, ka pleci atduras galvas balsta apakšpusē. ja rumpis apstātos augt un augtu tikai kakls, kājas un rokas, tad varētu vēl lietot.

princesemince princesemince 11. Aug 2011, 16:03

bērnam ir 2,4 gadi, 17kg un 100cm. it kā esošajam krēsliņam vēl 1kg rezervē, bet ņemu vērā, ka ar ziemas drēbēm drošības jostas varētu neiet ciet. garuma ziņā arī kādi 2cm varbūt ir. nav mums vienmēr iespēja mašīnu tā sasildīt, lai, tajā iekāpjot, ziemas jaku vilktu nost un tikai tad sprādzētu, lai arī no drošības viedokļa tā būtu jādara.
tieši par izslīdēšanu man ir nelielas bažas. pats no jostām ārā nelīstu, jo diezgan atbildīgi pieiet tai sprādzēšanās lietai 😀

princesemince princesemince 11. Aug 2011, 13:37

mja, cik Tev liels bērniņš - gan vecums, gan arī augums. mani nedaudz satrauc sprādzēšana ar automašīnas drošības jostu - vai tā notur bērnu vietā tikpat stabili, salīdzinot ar autokrēsliņu 5punktu drošības jostām. tāpat ir jautājums - vai bērns var mierīgi iztikt, ja nav roku balstu?
līdz šim autokrēsliņam nebija roku balstu, bet es savā prātā iztēlojos, ka lielākam bērnam tas varētu būt būtiski.

princesemince princesemince 10. Aug 2011, 14:59

ir kādas pārbaudītas labas vērtības?
prasību nav daudz: viegli noņemams un kopjams kokvilnas audums, kārtīgs galvas balsts, plata muguras daļa, palaižams lēzenākā (guļus) stāvoklī, nemainot automašīnas krēsla stāvokli, kā arī vēlams, lai būtu roku balsti.
šī brīža variants ir Kiddy Discovery Pro. vizuāli un idejiski patīk Concord Transformer T un XT. vēl pieļauju, ka BeSafe Izi Up X2 varētu būt labs. varbūt ir pieredze ar kādu no šiem?