SuperBēbis 2020:  Dodamies izvēlēties "lielo" autokrēslu

SuperBēbis 2020: Dodamies izvēlēties "lielo" autokrēslu

No dzimšanas lietojām groza tipa autokrēslu, kura kalpošanas laiks ir diezgan ilgs, bet sākām jau domāt par lielā krēsla iegādi, jo tieši šis pirkums ir daudz lielāks un prasa lielāku izpēti. Kur jāskatās, kas jāskatās, kā jāskatās - parasti apmulstu no lielā piedāvājuma un nezinu ar ko sākt. No saviem vērojumiem secinu, ka vecāki izvēlas krēsliņus, kuriem ir skaļākais mārketings, bet vai tas tiešām būs noteicošais krēsliņa izvēlei? 

No savas pieredzes varu teikt, ka krēsliņš jāizvēlas izvērtējot savas ģimenes ieradumus, dzīvesstilu. Ar pirmo bērnu autokrēslu izmantoju diezgan reti, jo man pašai nebija tiesību un viss vajadzīgais bija tuvu mājām, tādēļ neieguldīju lielu naudu autokrēslam, bet, protams, skatījos, lai krēsliņš ietvertu sevī drošības standartus. Patlaban ļoti bieži dodamies izbraucienos, tie ir palikuši arī garāki, tādēļ drošība ir ļoti svarīga un jā - es jutīšos droši, ja zināšu, ka bērni arī ir maksimāli nodrošināti.

Devāmies ciemos uz Livaka, kas ir BeSafe, TFK un Voksi pārstāvniecība Latvijā un Lietuvā. Tieši mūs ieinteresēja BeSafe produkti, jo jau iepriekšējā ciemošanās reizē pārliecinājos, ka šī ražotāja produkti ir inovatīvi un raisa drošības sajūtu. 

BeSafe ir viens no vadošajiem uzņēmumiem, kas izstrādā un ražo augstas kvalitātes autokrēsliņus un autokrēsliņu aksesuārus visu vecumu bērniem. Uzņēmums sadarbojas ar pētniecības institūtiem, organizācijām, kas visā pasaulē popularizē ceļu satiksmes drošību. BeSafe noteica jaunus standartus autokrēsliņu ražošanā, kad 1989. gadā tika saražots pirmais atpakaļskata autokrēsliņš. 

Jūs esat pazīstami ar situāciju, kad konsultants mēģina agresīvi uzspiest savu viedokli, tādējādi aicinot pirkt tikai viņu produktus? Es esmu un man tas ļoti nepatīk. Tāpēc es nedodos uz populārajiem bērnu preču veikaliem un izvēlos specializētus veikalus, kuri tiešām ir ieinteresēti pastāstīt jaunumus un inovācijas viņu jomā. Livakā mums sniedza daudz informācijas, atbildēja uz mūsu jautājumiem un nevienā mirklī nesajutos, ka man uzspiež izvēli. 

Odetai izvēlējāmies BeSafe iZi Modular i-Size. Krēsliņš ir domāts gan ar skatu pretēji braukšanas virzienam 61-105 cm, gan ar skatu braukšanas virzienā 88-105 cm. Ļoti būtisks ieteikums ir likt krēsliņu pretēji braukšanas virzienam līdz 15 mēnešu vecumam. Krēsliņu var sākt lietot no sešiem mēnešiem un tas derēs līdz 18kg. Tas ir diezgan ilgs laika posms. Stiprināšana gan ir tikai ar iZi Modular bāzi, kura būtu jāiegādājas atsevišķi. Krēsliņam ir platas drošības jostiņas un plecu polsteri paaugstina bērna drošību avārijas brīdī, izkliedējot spiediena laukumu trieciena brīdī. Pārvadājot pretēji braukšanas virzienam, krēsliņu iespējams noregulēt pat ļoti lēzenā pozīcijā. 

Ļoti daudz ieguvu informāciju par krēsliņa materiālu, par materiāliem zem auduma, par inovācijām un jauniem drošības standartiem. Es tiešām iesaku aizdoties pašiem un uzdot savus jautājumus uz kuriem atbildēs pamatoti un pastāstīs daudz vairāk.

Mašīnā jau auto krēsliņš ir uzlikts pretēji braukšanas virzienam un auto krēsliņa bāze ir ļoti ērts pasākums. Bāzi arī ir viegli izņemt no auto, ja ir vajadzība to pārlikt. 

Odeta testē jauno krēsliņu.

Kam vēl jāpievērš uzmanība, izvēloties krēsliņu?

  • Vai krēsliņš ir sertificēts? Jābūt marķējumam uz krēsliņa korpusa
  • Jaunā Eiropas Savienības regula nosaka, ka pretēji braukšanas skatam mazulim ir jābrauc līdz pat 15 mēnešu vecumam.
  • Jo platākas jostas, jo mazāks traumatisma risks avārijas gadījumā.
  • Jāpārliecinās, vai autokrēsliņš ir testēts dažādos drošības testos 
  • Jāņem vērā, ka absolūti dabisks autokrēsliņa audums nebūs nekad, jo tam ir jāatbilst drošības standartiem un jābūt ugunsdrošam.

Rezumē: krēsliņš tiešām mani pārliecina, krēsliņa jostas tiešām ir platas un ļoti pieguļošas, lai maksimāli samazinātu traumu risku. Krēsliņam ir arī sānu aizsargbarjera, kura pasargā no iespējamajiem triecieniem no sāniem. Īsi sakot, ir daudzi plusi. Atliek tikai saprast kāds krēsliņš piestāv jūsu dzīves ritmam. :)