Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties zobu suku?

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties zobu suku?

31. May 2013, 13:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par zobu tīrību ir jārūpējas kopš pirmā zobiņa parādīšanās. No tā, kādi ieradumi mazulim ir bērnībā, atkarīga arī viņa mutes veselība pieaugušā vecumā. Galvenais zobu tīrīšanas atribūts ir zobu suka. Bet kā zināt, ka izvēlētā ir bērnam piemērota? Pastāstīs stomatoloģe Tatjana Timofejeva.

"Pirmā zobu sukas lietošanas pieredze nedrīkst nekādā gadījumā būt sāpīga mazulim, tāpēc zobu sukas izvēlei jāpieiet ļoti atbildīgi", - uzsver stomatoloģe.

Zobu sukas galviņai jābūt mazai (izmērā ne lielākai par 2 zobiņiem), lai mazuļa nelielo mutes dobumu varētu iztīrīt kārtīgi, un lai varētu tikt klāt pat tālākajiem mutes dobuma nostūriem.

Izvairīties no asarām palīzēs maiga zobu suka, kas darināta no mīkstiem, sintētiskajiem materiāliem. Birstītes ar dabīgiem sariņiem mūsdienās nav ieteicamas, jo tās ātri sašķeļas, saspurojas galos, tām ir šķiedras, kurās var iekļūt un vairoties baktērijas.

Mazuļiem, kas vēl neprot priekšmetus turēt rokās, ideāli derēs uz pirksta uzmaucama birstīte, ar kuru mamma var mazulim iztīrīt zobiņus.

Savukārt, pēc gada vecuma higiēnas priekšmetu izvēle atvieglota ar marķējumu uz higiēnas preču iepakojumiem, jo marķējumā norādīta vecuma grupa, kurai piemērots tas vai cits higiēnas līdzeklis. Vienkārši jāizvēlas tieši sava mazuļa vecumam atbilstoša birstīte.

Vecākiem bērniņiem zobu sukas rokturītim jābūt platam, maksimāli ērtam. Speciāla zobu suka būs aprīkota tā, lai bērna rokai to būtu viegli aptvert. Pareiza zobu suka horizontālā stāvoklī vienmēr guļ ar sariņiem uz augšu un negāžas.

Stomatoloģe atgādina, ka zobiņi jātīra pēc katras ēdienreizes, vai -vismaz 2 reizes dienā - pēc brokastīm un vakariņām. Ja nav iespējas iztīrīt zobiņus pēc ēšanas, mutīte jāizskalo ar ūdeni.

Meklē zobu suku mazulim? Pievērs uzmanību Canpol piedāvājumam!

Pirmā silikona zobu suka no Canpol

 20130528085457-47603.jpg

Uz pirksta uzmaucamā zobu suka ir laba ne tikai ar to, ka tā veic visas zobu tīrīšanas funkcijas, bet arī - atvieglo smaganu stāvokli zobu nākšanas laikā.

 Canpol zobu suku komplekts

Zobu birstīšu komplekts

 

Sastāv no 3 birstītēm:

1. Mazuļiem, kam vēl nav izšķīlušies zobiņi, silikona birstīte stimulē un palīdz zobiņam izšķilties

2. Zobubirstīte pirmajam zobiņam

3. Ar mikstiem neilona sariņiem jau vecākiem bērniem

 20130528085506-54628.jpg

 

Silikona zobu suka Canpol

 20130528085515-31036.jpg

Mazuļiem apm. no 12 līdz 36 mēnešu vecumam. Speciāli izstrādāta maigai pirmo zobiņu tīrīšanai. Zobu birstīte ar apaļu, mīkstu galviņu aizsargās bērna smaganas un palīdzēs iegūt pirmās zobu tīrīšanas iemaņas.
Birstītei ir neslīdošs rokturis, kā arī aizsargriņķis, kas neļauj zobubirsti iestumt parāk dziļi mutē un to var izmantot arī kā zobu birstītes statīvu.


Atceries: labāk parūpēties par mazuļa zobu veselību tagad, nekā vēlāk ārstēt kariesu un citas zobu,  mutes dobuma slimības vēlāk. 

Māmiņu Klubs

 

Saulite21 Saulite21 31. May 2013, 13:20

Es sen domāju ka vajag nopirkt, tik nezināju kādu!šis raksts ļoti noder! PALDIES!👍😀