Drošs mājoklis kopā ar CLEVAMAMA

Drošs mājoklis kopā ar CLEVAMAMA

01. Apr 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz brīdim, kamēr mazulis vē nerāpo, mēs pārsvarā vārdiņus "nē" un "nedrīkst" neizmantojam, bet tiklīdz mazuļi kļūst kustīgāki, viņi sāk darīt lietas, kas mums tomēr pie sirds neiet.

Kā radīt piemērotu vidi mazajam rāpotājam, stāsta fizioterapeite Zane Paiča.

Brīdī, kad bērns sāk rāpot, pasaule mājās ir sagriezta gaisā, un vārds "jā" pārvēršas par "nē". To nedrīkst, tur nedrīkst, mammas kurpes, ratu riteņi, elektrības vadi - šo sarakstu mēs varētu turpināt un turpināt.

Bet kā lai bērniņš attīstas, ja viņam ir tik daudz aizliegts pētīt, atklāt un mācīties? Vai mums patiktu dzīvot vidē, kurā viss ir aizliegts? Risinājums ir ļoti vienkārš - jārada vide, kurā varam teikt tikai "Jā". Telpai jābūt lielai, un tās saimniekam jābūt bērnam.

Nevajag satraukties, ja bērns kādu reizi ne tā pagriežas vai pat krīt, jāseko līdzi tam, lai tas notiktu droši, jo šī pieredze viņam ir nepieciešama dabīgai attīstībai.

Speciālisti uzskata, ka rāpošana ir viens no pamata attīstības veidiem, jo caur rāpošanu bērns iepazīst telpu, viņš uzzina, kas ir virs, zem, iekš, aiz, blakus.

Tāpēc ir vairāki padomi, kuriem sekojot tu pasargāsi mazuli no liekām nepatikšanām un traumām:

  • Novāc no grīds un zemākajiem plauktiem lietas, kas bērna drošību ar apdraudēt, vai arī - jums negribētos, ka bērns ar šīm lietām rotaļājas.
  • Iespēju robežās novāciet visus vadus no grīdas un padariet drošas arī zemās rozetes.
  • Ja mazulim patīk ielas apavi, vislabāk lieciet tos kaut kur tālāk no viņa acīm.
  • Skapīšiem jābūt izvietotiem tā, lai bērns tos aizskarot nevarētu sev uzgāzt kādu skapīti, plauktu vai tā saturu.
  • Pacentieties atbrīvoties no asiem stūriem, aplīmējot tos ar kaut ko mīkstu.
  • Noņemiet no galda galdautu, lai mazulis to sev neuzvilktu uz galvas kopā ar visu, kas uz galda stāv.
  • Ja ziemā radiatori ir ļoti karsti, apsedziet tos.
  • Lieciet uz durvīm bloķētājus, lai tās nevarētu pilnībā aizcirsties un bērns neievērtu sev pirkstiņus tajās.
  • Mazgāšanas līdzekļus un citu sadzīves ķīmiju lieciet augstākos plauktos vai arī skapīšus, kuros tā stāv, aiztaisiet tā, lai mazulis tam visam klāt nevarētu tikt.
  • Tas pats attiecas uz medikamentiem.
  • Asi, duroši priekšmeti, ar kuriem var iegriezt, jāliek vietās, kuras ir bērnam neaizsniedzamas.
  • Pacentieties ierobežot mazā rāpotāja piekļuvi virtuvei, bet, ja tādas iespējas nav, asus, plīstošus un citus bīstamos priekšmetus pārvietojiet augstāk un ēdiena gatavošanas procesus veiciet vietās, kurām bērns klāt netiek. Krāsns izmantošanas laikā veltiet maksimālu uzmanību tam, lai bērniņš neapdedzinātos.

Katra diena mazajam rāpotājam nes jaunu pieredzi, tāpēc būsim blakus un atbalstīsim bērnu šajos mirkļos, lai viņš augtu par patstāvīgu, veselīgu bērniņu, kas nebaidās iepazīt pasauli. Un te mums palīdzēs CLEVAMAMA produkcija!

Pasargā stūrus ar CLEVAMAMA™

Stūru aizsargi absorbē sitienu un palīdz izvairīties no nopietnām traumām. Nogrieziet nepieciešamā garuma materiālu un pielīmējiet to vajadzīgajam stūrim. Lieliski derēs galda stūriem, virtuves krēsliem, lieliem plauktiem, durvīm un citiem asiem stūriem. Iepakojumā ir 4gb materiāla, kas aprīkots ar pašlīmējošo lentu un labu fiksāciju.

20140330224712-38802.jpg

Aizsargs stūriem CLEVAMAMA™

Pasargās mazuli no traumām, kas saistītas ar triecienu pret asu stūri. Aizsargs stūriem CLEVAMAMA™ absorbē sitienu un pasargā no nopietnām traumām. Iepakojumā ir 4gb, viegli pielīmējami stūru aizsargi, kas labi fiksējas savienojuma vietās. Aizsargs stūriem ir standarta izmēra un arī L izmēra.

20140331121812-80582.jpg