Autiņbiksīšu zona: augsta riska vide

Autiņbiksīšu zona: augsta riska vide

23. Apr 2012, 08:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tagad, kad aiz loga ir pavisam silts, jāpievērš īpaša vērība zīdaiņu autiņbiksīšu zonas kopšanai, lai izvairītos no kairinājuma veidošanās.

 

Ādas barjeras traucējumu, kairinājuma un iekaisuma cikls

1. Traucējumi: sākumā kairinājumu rada palielināts mitrums, urīns, izkārnījumi un berze.  Tā rezultātā tiek atbrīvots iepriekš izveidojies
interleikīns vai olbaltumvielas, kas rada iekaisuma reakciju.*


2. Pārmērīgs mitrums: pārmērīgs mitrums zem autiņbiksītēm var izraisīt pastiprinātu enzīmu darbību vai macerāciju.  Tā ietekmē ādas
barjera tiek vājināta, padarot to neaizsargātu pret kairinājumu un iekaisumu.


3. Pastiprināti traucējumi: urīnam saskaroties ar izkārnījuma mikrobiem, tas pārvēršas amonjakā, palielinot sārmu un pH līmeni. Tas savukārt palielina enzīmu darbību, radot ādas barjeras traucējumus.


4. Iekaisums un infekcija: baktērijas un sēnīte (piemēram, Candida albicans) var viegāk kolonizēt bojātu ādas barjeru. Tas var izraisīt
iekaisumu un infekciju.

 

Lai novērstu kairinājumu, iekaisumu un autiņbiksīšu dermatīta veidošanos ir ieteicams bieži mainīt autiņbiksītes.


Lai ādu aizsargātu, svarīgi ir ne tikai, lai āda zem autiņbiksītēm būtu sausa, bet būtiski ir arī pareizi no tās notīrīt urīnu un izkārnījumus katrā autiņbiksīšu nomaiņas reizē.

 

Johnson's® baby krēms autiņu zonai

Stundas laikā jau pēc pirmās uzklāšanas. Krēms acumirklī rada tūlītēju barjeru, veicinot ādas dabiskās aizsargkārtas atjaunošanos. Maigā struktūra viegli klājas uz ādas, aizsargājot un remdējot pietūkušu un kairinātu ādu autiņu zonā. Hipoalergēnisks. Deramtoloģiski testēts un pārbaudīts lietošanai bērniem Māmiņas jau vairāk nekā 100 gadus uzticas JOHNSON’S® baby.


Lietošana: uzklāt plānu kārtu uz tīras un sausas ādas, piemērots izmantošanai katrā autiņu mainīšanas reizē.

 

___________

*Scheinfeld N. Diaper dermatitis: a review and brief survey of eruptions of the diaper area [abstract]. Am J Clin Dermatol 2005;273–81.