Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Lielā Grūtnieču Diena - 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei. Tiešsaistē 31. maijā

Gaidot vasaras mazulīšus, kā arī bēbīšus, kas pasauli savām acīm ieraudzīs rudenī, Māmiņu Klubs 31. maijā aicina topošās mammas uz Grūtnieču dienu. Tā ir fantastiska iespēja vienas dienas ietvaros tiešsaistē satikt atzītus un zinošus speciālistus, kuri atbildēs uz tev svarīgiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām, pēcdzemdību periodu, kā arī pirmajām dienām ar mazulīti.

Bet tas vēl nav viss! Grūtnieču dienā tev būs iespēja piedalīties arī balvu izlozēs, kā arī saņemt garantētas dāvanas, pie kurām tiks visas Grūtnieču dienas dalībnieces.

31. maija Grūtnieču dienas programma (tiks papildināta)

11.00 Prenatālā psiholoģija. Māmiņas saikne ar mazulīti puncī

Mazulīša saikne ar savu mammu veidojas vēl puncī esot, kur bērniņš sajūt savas māmiņas emocijas, noskaņojumu, dzird mammas balsi. Par to, kā veidojas māmiņas saikne ar mazulīti puncī un kāpēc tā ir tik svarīga, Grūtnieču dienā stāstīs Māmiņu Kluba ģimeņu iecienītā lektore, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande.

11.50 Pēc grūtniecības vēderā caurums jeb ko nozīmē trūce un diastāze. Modernākās ārstēšanas iespējas

Grūtniecības periods ievieš izmaiņas sievietes organismā, tomēr ne vienmēr pēc dzemdībām ķermenim izdodas pilnībā atgūties. Ko darīt, ja grūtniecības sekas ir trūce un diastāze? Par to, kāpēc tās veidojas un kādas ir modernākās ārstēšanas metodes, Grūtnieču dienā stāstīs ķirurgs ar vairāk nekā 25 gadu darba pieredzi Vjačeslavs Popkovs, daloties arī ar praktiskiem piemēriem.

12.35 Cilmes šūnas - reālais pielietojums Latvijas pacientiem

Lai gan par cilmes šūnu iespējām pēdējos gados tiek runāts aizvien vairāk, kā arī aizvien lielāks skaits topošo vecāku izvēlas tās saglabāt dzemdību laikā, tomēr joprojām ir daudzi neatbildēti jautājumi. Viens no tiem – kādas ir cilmes šūnu pielietojuma iespējas pacientiem Latvijā? Vai cilmes šūnu izmantošana ir pieejama arī dzīvojot Latvijā, vai arī šādas iespējas ir tikai tiem, kuri dzīvo ārvalstīs? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs ķirurģe, Cilmes šūnu bankas medicīniskā konsultante Inese Bolmane.

13.55 Zīdīšanas uzsākšana, veicināšana un krīžu risināšana

Domājot par mazulīša nākšanu pasaulē, šķiet, zīdīšana ir jautājums, kas topošajai māmiņai rada vislielāko satraukumu. Vai zīdīšana izdosies? Ko darīt krīžu gadījumā? Kā sekmēt piena veidošanos? Atbildes uz šiem jautājumiem, kā arī daudzus citus vērtīgus padomus, kas tev palīdzēs sekmīgi uzsākt zīdīšanu, Grūtnieču dienā sniegs sertificēta zīdīšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jākobsone.

14.40 Kā sagatavot prātu un ķermeni dzemdībām

Rit dienas un nedēļas, noteiktais dzemdību datus nāk aizvien tuvāk. Dzemdību sagatavošanas kursi apmeklēti, kā arī sagatavota dzemdību soma un viss nepieciešamais mazulīša nākšanai pasaulē. Varētu domāt, ka viss lielajam notikumam ir gatavs, taču vai esi dzemdībām sagatavojusi arī prātu un ķermeni? Kā to paveikt, 31. maija lekcijā ar praktiskiem padomiem dalīsies vecmāte, dūla Līga Giniborga

15.25 Aktivitātes pēc dzemdībām. Fizioterapija pēcdzemdību periodā

Vai jaunā māmiņa pēc dzemdībām drīkst vingrot un kad drīkst atsākt fiziskās aktivitātes? Šis ir viens no biežākajiem jautājumiem, kurus uzdod topošās mammas, domājot par pēcdzemdību periodu. Kad un ar kādiem vingrojumiem pēc dzemdībām atsākt fiziskās aktivitātes un, galu galā, vai pēc dzemdībām vispār vajag vingrot, Grūtnieču dienā skaidros sertificēta fizioterapeite Ilze Švabe.

16.10 Pēcdzemdību sajūtas

Sajūtas, kuras pārņem mazulītim piedzimstot, nav aprakstāmas vārdiem. Tas ir īstens emociju virpulis, kas līdzinās braucienam amerikāņu kalniņos. Prieks mijas ar satraukumu, satraukums līdzi nes neziņu, turpat arī bezgalīga mīlestība un neskaitāmi jautājumi, par to, ko nesīs turpmākās dienas, nedēļas un mēneši. Kā strādāt ar pēcdzemdību sajūtām un vai ir normāli justies tā, kā jūties tu, Grūtnieču dienā stāstīs KBT terapeite Agnese Orupe.

16.55 Pirmais kontakts ar mazuli

Vairs tālu nav brīdis, kad jūsu bērniņš nāks pasaulē un mazulīti, kuru deviņus mēnešus nēsāji zem sirds, varēsi turēt savās rokās. Tas būs nedaudz satraucošs, bet vienlaikus arī maģisks brīdis. Grūtnieču dienā satiksim fizioterapeiti, PPII Māmiņu Kluba bērnudārza vadītāju Klaudiju Terēzu Hēlu, kura pastāstīs par svarīgāko, veidojot pirmo kontaktu ar savu mazulīti.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

REĢISTRĒTIES GRŪTNIEČU DIENAI

Kad notiks? 31. maijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena
31.05 11:00-17:45

Lielā Grūtnieču Diena - 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei. Tiešsaistē 31. maijā

Eksperts: speciālistu komanda Māmiņu Klubs
Brīvo vietu skaits: 12
€ 25