Kā atradināt no knupīša? 6 padomi

Kā atradināt no knupīša? 6 padomi

19. Mar 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā atradināt bērniņu no knupīša jeb māneklīša? Šādu jautājumu noteikti uzdod daudzas mammas, kuru mazuļi pieraduši pie knupīša - tas kalpo kā palīgs, lai labāk aizmigtu, nomierinātos brīžos, kad ir kreņķīgāks prāts, un ir īsts draugs, kurš vienmēr ir blakus.

Ja esi nolēmusi, ka bērnam ir laiks atradināties no knupīša, iesākumā uzdod sev jautājumu, kāpēc tev šķiet, ka tieši tagad ir īstais brīdis? Ja esi sev atbildējusi uz šo jautājumu un guvusi apstiprinājumu tam, ka tagad tiešām ir īstais laiks atradināšanai, tad vietā jautājums - kā to vislabāk izdarīt? Tev noderēs seši ieteikumi, pēc kuriem vadoties, atradināšanas process būs daudz vieglāks.

Izvēlies pareizo brīdi

Atradināt mazuli no knupīša būs vieglāk, ja vietā viņam varēsi piedāvāt ko citu. Piemēram, ja redzi, ka mazā cilvēka acis meklē pēc māneklīša, vari piedāvāt viņam padzerties, varbūt novērst uzmanību, piedāvājot karoti vai kādu citu sadzīves priekšmetu, kas ir drošs bērnam un vienlaikus novērsīs mazuļa uzmanību.

Atceries, ka laikā, kad centies atradināt bērniņu no knupīša, viņam jāpievērš jo īpaši liela uzmanība - kopīgi dziediet, lasiet pasakas, pētiet attēlus, rotaļājaties.

Atrodiet jaunu aizvietotāju

Bērniņi, kuri pārkāpuši gada slieksnim, savam knupītim ir ļoti pieķērušies, tāpēc, iespējams, labāk būs nedaudz pagaidīt līdz brīdim, kad mazais ir sasniedzis 1,5-2 gadu vecumu. Šajā laikā ar bērnu varat no sirds izrunāties, pastāstot un parādot, ka pieaugušie, piemēram, brālis, māsa, tētis vai mamma nelieto knupīti. Varat kopīgi ar bērnu atrast knupīša aizvietotāju - jaunu mīļāko rotaļlietu, kuru ieraugot bērna acis iemirdzas un kam tagad būs pievērsta visa viņa uzmanība.

Samazini knupīša lietošanas ilgumu

Taču kā atradināt mazo no knupīša, ja viņš nesadzird teikto un stāstīto? Ķeries pie nākamā trika - pakāpeniski samazini knupīša izmantošanas laiku. Piemēram, neņemiet knupīti līdzi pastaigās, neizmantojiet to kā līdzekli brīžos, kad mazais kļuvis niķīgs, piedāvā to tikai pirms gulētiešanas. Tiklīdz bērniņš aizmidzis, to atkal noliec tālāk, bērna acīm neredzamā vietā.

Protams, īstenojot šo metodi, ir jāapruņojas ar pacietību, jo bērns protestēs un pieprasīs savu iemīļoto knupīti, taču esi pacietīga!

Pazaudējiet māneklīti

Tepat aiz durvīm ir vasara, daudz ilgāku laiku pavadīsiet laukā un šo momentu vari izmantot, lai māneklīti vienkārši kādā brīdī kaut kur “aizmirstu”. Jaunie iespaidi laukā, redzētie putni, puķes, akmentiņi tā būs pārņēmuši bērnu, ka, iemiegot viņš, pavisam iespējams, pat aizmirsīs, ka kaut kā pietrūkst.

“Atdāviniet” knupīti

Daloties savā pieredzē, kā atradināt bērniņu no knupīša, ir mammas, kuras saka, ka māneklīti ar bērna atļauju “atdāvinājuši” citiem - citam bēbītim, knupīšu fejai vai omas sētā piedzimušajiem kaķēniem. Galvenais, lai mazais cilvēks ir gatavs atdāvināt savu iemīļoto dārgumu citam.

“Nolietojies” knupītis

Nekas nav mūžīgs, arī māneklītis, un tas nolietojas. Kad bērna māneklītis ir nolietojies, jaunu vietā nepērc.

 

Svarīgākais periodā, kad palīdzi mazulim atvadīties no knupīša, ir rīkoties izlēmīgi un nemainīt savu viedokli. Ja esat uzsākuši atradināšanās ceļu, tad nesper soli atpakaļ, nepiedāvājot knupīti bērnam atkal no jauna tikai tāpēc, lai būtu mājās miers.