Ilgi braucieni autokrēsliņā

Ilgi braucieni autokrēsliņā

31. Aug 2012, 09:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Piedāvājam Tev unikālu iespēju uzdot savu jautājumu jebkuram speciālistam – pediatram, ģimenes ārstam, psihologam, juristam, kosmetologam, stilistam utt., un bez maksas iegūt atbildi uz to mūsu portāla lapās.

 

JAUTĀJUMS

 

Marija

 

Mums ir mēnesītis un priekšā ir tāli braucieni autokrēsliņā – apmēram 8 un pat vairāk stundas.

 

Zināms, ka bērnam neiesaka atrasties tajā vairāk kā pusstundu. Un tomēr..

 

Ko darīt, lai nodarītu mazāku ļaunumu, cik bieži apstāties, izņemt no krēsliņa bērniņu ārā, kādas manipulācijas vai masāžas ar bērniņu būtu jāveic?

 

Konsultē ģimenes ārsts Ignats Kulišovs:

 

Astoņas stundas – tas, protams, ir ļoti daudz. Pirmkārt, svarīgi, lai Jums būtu pareizs autokrēsliņš, vislabāk tādam mazam bērniņam ir izmantot mašīnas aizmugurējiem sēdekļiem piestiprināmu kulbu.



Ik pēc pusotras – divām stundām apstājieties. Noteikti izvēdiniet mašīnu – atveriet visas durvis, logus, un pati ar bērnu izkāpiet no auto.

 

Brauciena laikā jālieto daudz šķidruma, jo mašīnā bērni „kalst”.

 

Ja lietosit kondicionieri, tad temperatūra nedrīkst būt zemāka par 21 grādu.

 

 

Atbild fizioterapeite Kristīne Stalidzāne:

 

 

Astoņas stundas autokrēsliņā tik mazam bērniņam ir ļoti daudz. Oficiāli mēs rekomendējam tādā stāvoklī bērniņu turēt ne ilgāk par pusstundu.

 

Bet dzīve diktē savus noteikumus un tāpēc vajag pakārtoties situācijai.

 

Pirms braukšanas vislabāk ir individuāli pakonsultēties. Speciālists Jums parādīs vingrinājumus un sīkumos izstāstīs par darbībām, kas Jums auto būtu jāveic.

 

Ir noteikumi, pēc kuriem vadoties ir jāievēro, kā mazuli izņemt no mašīnas, kā viņu ielikt autokrēsliņā, kā turēt, ko vajag ņemt līdzi utt. Bet vislabāk to ir parādīt, lai Jūs varētu turpmāk šīs zināšanas un prasmes lietot.

 

 

Padalies arī Tu ar savu pieredzi!