Kā samazināt akūtus autiņbiksīšu izraisītus izsitumus

Kā samazināt akūtus autiņbiksīšu izraisītus izsitumus

07. Feb 2011, 13:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pastāvīgs apsārtums, pumpas un erozija. Autiņbiksīšu izraisīti izsitumi vismaz vienreiz parādās gandrīz katram mazulim. Par spīti tam, ka tie sastopami bieži, autiņbiksīšu izraisītus izsitumus nevajag uztvert vieglprātīgi. Tie var samazināt mazuļa dzīves kvalitāti un veicināt būtisku komplikāciju rašanos.

 

Kā rodas autiņbiksīšu izraisīti izsitumi un autiņu dermatīts?

 

Bērna āda ir vesela, kamēr tā ir neskarta. Autiņbiksīšu izraisīti izsitumi parādās, kad āda tiek ieskrambāta, un iesprostotais mitrums un berze sāk kairināt ādu. Netīrajā autiņā esošais asais urīns un izkārnījumi var padarīt situāciju ļaunāku. Rezultātā apsārtums un jēlums autiņu daļā var ātri novest līdz autiņu dermatītam.

 

Kāpēc ir tik svarīgi nepieļaut autiņbiksīšu izraisītus izsitumus /dermatītu?

 

Bērnam autiņu zonas dermatīts rada sāpes. Turklāt, pastāv arī briesmas, ka sākotnēji lokalizētais iekaisums var izplatīties. Tas var novest līdz baktēriju un/vai sēnīšu izraisītai „superinfekcijai”, kas var radīt dermatīta komplikācijas.

 

Kā var aizkavēt autiņbiksīšu izraisītu izsitumu veidošanos?

 

Autiņbiksīšu izraisītu izsitumu profilaksei nepieciešams pievērst īpašu uzmanību ikdienas ādas kopšanai autiņu zonā – lai cīnītos ar jēlumu, nobrāzumiem un saglabātu ādas dabisko aizsargfunkciju neskartu.

 

  • Mainiet autiņus bieži

Mainiet autiņus bieži, izvairoties no ilgstošas saskares ar mitriem vai netīriem autiņiem, lai novērstu ādas macerāciju. „Gaisa peldes” var arī būt noderīgas, jo āda iegūst iespēju nožūt un elpot.

 

  • Ādas tīrīšana autiņu zonā

Tīrot šo ādas daļu, jāizvairās no liekas berzēšanas. Mazgāšana ar ūdeni arī nav pietiekama, jo tā noņem tikai ūdenī šķīstošas vielas.

{smallpic:1}

Ieteicami būtu viegli vannošanās līdzekļi, piemēram, JOHNSON’S® Baby Top-to-Toe vannošanās līdzeklis, kas satur maigas attīrošās vielas un notīra gan ūdenī, gan taukos šķīstošos netīrumus. Pēc  attīrīšanas rūpīgi nosusiniet visas ādas krokas ikreiz, kad maināt autiņus.

 

  • Lietojiet īpašo autiņbiksīšu zonas krēmu

Katrā autiņu nomaiņas reizē lietojiet ziedi pret autiņbiksīšu izraisītiem izsitumiem, piemēram, JOHNSON’S® Baby aizsargājošo krēmu.

{smallpic:2}

Autiņbiksīšu zonas krēmi palīdz saglabāt ādā nepieciešamo ūdens daudzumu un rada barjeru pret mitrumu un kairinātājiem. Ja mazulim jau parādās pirmās izsitumu pazīmes, izvēlieties produktu ar pantenolu un citām sastāvdaļām, kas nomierina un aizsargā ādu, piemēram, JOHNSON’S® Baby krēmu ar pantenolu, kas satur sevišķi augstu kopjošā
pantenola līmeni.

 

Ko iesākt, ja manam bērnam jau ir izteikti autiņbiksīšu izraisīti izsitumi vai pat dermatīts? 

 

Ja uz jūsu bērna ādas ir čūlas, vaļēji pušumi, tā ir pamatīgi apsārtusi vai nereaģē uz līdzekļiem autiņbiksīšu izraisītu izsitumu novēršanai, zvaniet savam pediatram. Var būt nepieciešami recepšu medikamenti!

 

1