Vieta, kurā savijas cilvēku likteņi. Likteņdārzs

Vieta, kurā savijas cilvēku likteņi. Likteņdārzs

10. Oct 2013, 11:49 Banija Banija

Likteņdārzs savu ceļu pie cilvēkiem aizsāka 2008.gadā, kad tika uzsākti pirmie dārza darbi. Projekta autori iecerējuši dārzu pasniegt Latvijai tās 100.dzimšanas dienā. Tiesa gan, viedokļi sabiedrībā par Likteņdārzu ir visdažādākie – vieni atbalsta skaisto ideju, citi to noliedz, norādot, ka tā ir tikai lieka līdzekļu izšķērdēšana. Kā ir patiesībā? Atbilde lai paliek uz katra paša sirdsapziņas...

Likteņdārzā varat nokļūt, braucot pa Daugavpils šoseju, Kokneses novadā ceļa labajā pusē (braucot Daugavpils virzienā) būs norāde uz Likteņdārzu. Dārzs ir atvērta teritorija, un to iespējams izstaigāt un apskatīt jebkurā laikā. Ieeja dārzā – par ziedojumiem. Ja ir vēlme par Likteņdārzu uzzināt vairāk, iespējams pieteikt arī ekskursiju profesionāla gida pavadībā, kas grupai līdz 20 cilvēkiem izmaksās 10Ls.

Likteņdārzā bijām otro reizi. Pirmo – precīzi pirms gada, kad mazais vēl pēdējās dienas pavadīja manā puncī. Jāteic, ka pa šo laiku darbi dārza izveidē ir gājuši uz priekšu un, kas zina varbūt patiesi mūsu valstij 100 gadu jubilejā tiks pasniegta skaista dāvana. Gada laikā savu apveidu ieguvis akmeņu krāvums Sirmais saulriets, Ābeļu aleja pamazām tiek izklāta ar bruģi, un dārzu papildinājuši daudzi jauni kociņi. Mūsu pastaigas laikā secinājām, ka daudzi izvēlējušies koku iestādīt par godu saviem mūžībā aizgājušajiem vecākiem. Mums radās doma iestādīt koku par godu mūsu dēlam, lai katru gadu varētu atbraukt uz Likteņdārzu un salīdzināt, cik cm augstumā pastiepies dēlēns un cik – kociņš.

Likteņdārza veidotāji aicina ikvienu interesentu dot savu artavu dārza izveidē – iespējams ziedot gan naudu, gan iestādīt savu koku, atvest no savām lauku mājām laukakmeni vai arī vienkārši piedalīties dārza izveidē ar savu roku darbu.

Mums interesanta šķira iespēja atstāt savu „nospiedumu” uz bruģakmeņa, proti, ziedojot 5 latus par vienu bruģakmeni Likteņdārza Ābeļu alejas ceļa izveidei, varat norādīt savu vai kāda tuvinieka vārda un uzvārdu, kas tiks iegravēts akmenī. Patiesi interesanta doma.

Lai arī diena, kurā apciemojām Likteņdārzu, gadījās samērā lietaina, pastaiga pa lielo un skaisto dārzu deva milzu enerģijas lādiņu, tātad, kaut kas šajā vietā tomēr slēpjas :)

Svarīga informācija:

Likteņdārzs internetā: www.liktendarzs.lv

Izstaigā Likteņdārzu virtuāli: http://www.liktendarzs.lv/tour/autumn/index.html#/amfiteatris/

Ekskursijas kopā ar gidu jāpiesaka vismaz 5 dienas iepriekš pa tālruni 67289535