VASARAS GIDS: Restorāns "Vecpuisis" Valmierā

VASARAS GIDS: Restorāns "Vecpuisis" Valmierā

19. Jul 2020, 10:43 Banija Banija

Kopš pavasara tik bieži vienkārši tāpat, bez iemesla braucam uz Vidzemes pusi, ka tas, šķiet, ir kā mājiens tam, ka laiks pārcelties tur uz dzīvi. Patīk Valmiera, patīk Cēsis, Gauja un tās mazās upītes, kas Gaujai piekļaujas.

Tomēr, pa vidu pastaigām, apcerīgām domām un dzīves baudīšanai, mums tīk arī palutināt savu vēderus, meklējot kādas foršas ēstuves, kurās var nesteidzīgi sēdēt un izbaudīt katru garšas niansi nevis steigā aprīt kādu nezināmas izcelsmes burgeru.

Valmierā mūsu ceļi aizveda uz restorānu Vecpuisis. Lai cik smaidīgi tas arī nebūtu, restorāns atrodas Vecpuišu parkā. Šķiet, šī vieta ir kā mazs sapņu namiņš pāris soļu attālumā no Rīgas ielas, kas ir viena no Valmieras centrālajām artērijām.

Tīkami, ka Vecpuisim ir tik plašs dārzs, līdz ar to distancēšanās un attāluma ievērošana starp galdiņiem ir ļoti organiska un nekas nešķiet samocīts. Savukārt ģimenēm ar bērniem simpatizēs, ka no dzīvajām ielām restorāns atrodas gana nomaļus, apkārt ir zālīte un bērni var pabizot, kamēr tiek gaidīts ēdiens.

Maltīti ilgi gaidīt gan nevajadzēs, jo apkalpošana šeit ir veikla, forša un draudzīga, savukārt pasniegtais ēdiens - gluži kā maza glezna.

Viesošanās laikā pasūtīju dienas zupu, kas todien bija gaileņu biezzupa. Garšīga. Ēd un izbaudi katru karoti, savukārt pamatēdienā baudīju ceptu kamambēra sieru. Sen gribēju pagaršot, nu man bija tāda izdevība. Porcija - milzīga! Lielā salātu kalna galā gluži kā Saulcerīte uztupis milzīgs siera ritulis. Jāteic, ka nebiju ne pusi salātu apēdusi, kad vēders jau bija tik pilns, ka būtu gatava turpat parciņā atgulties un pabaudīt silto sestdienas dienu. 

Vīrs pamatēdienā pasūtīja cepto zandartu ar jūras velšu salātiem. Kompliments pavāram par māku izķert visas asakas, lai zivi varētu ēst tiešām izbaudot, bet garneles gan, iespējams, nākamreiz vērts cept kādu minūti mazāk.

Restorāna "Vecpuisis" ēdienkartē atrodamas arī trīs ēdamlietas Bērnu sadaļā. Lai arī varētu šķist, ka ļoti maz, taču, zinot savus bērnus, tieši šādi ēdieni ir viņu pirmās izvēles, ēdot ārpus mājām, - burgers, zupiņa un vistiņa.

Mūsu piedzīvojums Valmierā ar restorānu "Vecpuisis" tikai sākās, jo pēc gardas maltītes devāmies iepazīt pilsētas apkārtni. Pēc ieturēšanās restorānā, ēst negribējās līdz pat vakaram, kad atgriezāmies mājās. 

Domājmas, "Vecpuisis" būs vieta, kurā atgriezīsimies arī citās Valmieras apmeklējuma reizēs.

Adrese: Leona Paegles iela 10, Valmiera