Vasaras GIDS: Kafejnīca "Priede" Cēsīs

Vasaras GIDS: Kafejnīca "Priede" Cēsīs

15. Jun 2020, 00:00 Banija Banija

Ja esat devušies iepazīt Cēsis, noteikti kādā brīdī vēders liks par sevi manīt, tāpēc vajadzēs meklēt kādu vietu, kur atjaunot enerģiju.

Aizvadītajās brīvdienās devāmies uz Vidzemes pērli Cēsīm, lai dienu pavadītu, bezrūpīgi klīstot pa tās ieliņām, iepazīstot, kā cilvēki dzīvo šeit. Skaistas, goda vārds, skaistas tās Cēsis, bet vēl skaistākas tās šķiet tad, kad vēders pilns, jo paēdi cilvēks ir laimīgāks cilvēks.

Atzīšos, ka iepriekš nebiju meklējusi informāciju par Cēsu ēstuvēm, tāpēc devāmies, kur acis rāda, piestājot vietā, kas bija saules apspīdēta un tā vien aicināja piesēsts, - kafejnīcā Priede.

Cēsu kartē vēl neesmu iemācījusies orientēties, taču varu tiekt, ka kafejnīca Priede atrodas pašā pilsētas sirdī, Rīgas ielā 27. 

Lai gan tā atvērta no plkst. 11.00, jau piecpadsmit minūtes pirms šī laika teju visi kafejnīcas ārā esošie galdiņi bija aizņemti. Lielākoties ar jaunajām ģimenēm, kuras iznākušas ratu pastaigās, izdomājušas nosvinēt brīvdienu.

Apkalpojošais personāls - laipns un atsaucīgs. Draudzīgs, ko spriežu pēc tā, ka viesmīlis apkalpoja ne tikai mūs, bet arī pārējos apmeklētājus. Sajūta tāda, it kā būtu nonācis starp savējiem.

Ēdienu cenas - teikšu, ka par šāda paša līmeņa ēdienu Rīgas ēstuvēs samaksāsiet vairāk. Piemēram, aukstā zupa te maksā vien 3 eiro, īpaši draudzīgas ir arī brokastu piedāvājuma cenas. Ak, jā, ja runājam par brokastu piedāvājumu... pie blakus galdiņa ģimene pasūtīja kartupeļu pankūkas. Mīļo stundiņ, būtu jūs redzējuši to karalisko porciju! Tik žēl, ka biju savu izvēli jau veikusi un nodevusi viesmīlim, jo arī es noteikt būtu gribējusi tās debešķīgās kartupeļu pankūkas.

Es maltītei izvēlējos veselīgo bļodiņu, kurā bija avokado, dažādi zaļumi, pupiņas un debešķīga mērcīte, savukārt, lai vēlreiz nogaršotu to grilēto sieru, es būtu gatava atdot kaut pusi karaļvalsts. Ēdu un labsajūtā murrāju pie katra kumosa. 

Kad jau šķita, ka vēders ir saņēmis visu pasaules laimi, sekoja pavlova. Draugi, lūk, tā ir jāprot sabalansēt garšas. Ja citur pavlovas ir kā salds cukura kalns, pēc kuru apēšanas vairs nezinu, kur dēties, tad šeit garšas lieliski sabalansēja smitsērkšķu mērcīte. Bauda ne tikai acīm, bet arī vēderam.

Ziniet, es būtu gatava braukt uz Cēsīm atkārtoti, lai tikai šeit paēstu vēlreiz.

Šajā reizē bērnu mums līdzi nebija, bet arī mazo susuru vēderiem Priedes ēdienkarte būs draudzīga. Protams, bērnu ēdināšanas krēsliņš pieejams arī Priedes terasītē. Ēdienkartē pieejami gan zivs ēdieni, gan gaļas, gan arī maltītes, par kurām priecāsies veģetārieši.

Par pamatēdieniem, saldo ēdienu un dzērieniem divām personām kopā samaksājām 29 eiro.

Jums šajā vasarā pavisam noteikti ir jāaizbrauc uz Priedi!