Tīra grīda no putekļiem, mikrobiem un baktērijām ar LEIFHEIT tvaika slotu

04. Apr 2018, 10:27 Banija Banija

Kopš mūsu ģimenē ienākuši bērni, esmu sākusi vairāk piedomāt pie tā, kā tiek uzkopta māja. Un nu riņķī jau pieci gadi, kopš mūsu mājās pēdējo reizi tika izmantots ķīmisks grīdas mazgāšanas līdzeklis, pēc kura viss tik ļoti smaržoja pēc sintētiskām maijpuķītēm, ka man tas bija kā belziens pa galvu, saprotot, ka visas šīs ķīmijas daļiņas saglabājas uz grīdas, pa kuru rāpo Roberts! Kopš tās reizes mājokļa uzkopšanā tiek izmantoti tikai eko tīrīšanas līdzekļi.

Tiesa, lai gan dzīvokļa grīdas uzkopju katru dienu, nepameta sajūta, ka tās līdz galam nav tīras. Ko darīt – tīrīt vēl biežāk?

Tāpēc, atceroties, kā savulaik mana krustmāte slavēja tvaika slotu, steidzu to izmēģināt arī pati, lai noskaidrotu, vai un cik ērts šāds mūsdienu sasniegums ir mājokļa uzkopšanā. Pirmais iespaids – klusa un parocīga.

20180404103053-97303.jpg

Vai tīrs patiešām arī ir tīrs?

Līdz šim ikdienā izmantoju grīdas mitro uzkopšanu, kas, atzīšos, nav īpaši parocīga.  Lauma šo brīdi uzskata par jautrāko dienā, tāpēc seko man uz soļa, cenšoties ūdens spainī noslīcināt visu, kas pa rokai, arī pati ar visām četrām tajā ierāpjoties. Tāpēc grīdas mazgāšana ir īsts spriedzes piedzīvojums, kas jāpaveic pēc iespējas ātrāk. Finālā gan neesmu pārliecināta, vai grīda ir tiešām tīra, jo remdenais ūdens, ar kuru tā tiek mazgāta, diez vai spēj iznīcināt mikrobus un baktērijas, drīzāk – tikai vien likvidēt putekļus un radīt vien vizuālu apziņu, ka grīda tagad ir tīra.

Par to, ka grīda nebūt nav tik tīra, kā varbūt pirmajā momentā izskatās, iedomājos, kad meita rāpoja pa gaiteni, kurā pārvietojamies ar āra apaviem, kur stāv ratiņi. Lai gan Laumas drēbju ceļgali palika tīri un arī rociņas neaplipa ar pamanāmiem netīrumiem, iedomājoties, cik mikrobi un baktērijas no lauka sanests iekšā un līksmo uz gaiteņa grīdas, palika nelabi.

Kā ir jūsu mājās? Vai arī jums bērni rāpo un skraida tur, kur staigājat ar āra apaviem, kur tiek sanesti dubļi, kur uzturas mājdzīvnieks? Protams, ka bērnu neierobežosi un, ja mājoklis ir atvērta plānojuma, tad durvju aizvēršana nelīdzēs, jo... durvju vienkārši nav, savukārt ierobežojošas sētiņas visur nesaliksi (esmu pat dzirdējusi, ka mazie bērni šādas sētiņas uztver kā tikai vēl vienu jautru izaicinājumu, kuram jāpārrāpjas pāri).

Ko neiznīcina parastā slota un ūdens, uzveic tvaiks

Tvaika slota ļauj bez jebkādiem papildu tīrīšanas līdzekļiem uzkopt mājokli un nodrošināt maksimālu tīrību no mikrobiem un baktērijām. Kā? Karstais tvaiks iznīcina visus nevēlamos un neredzamos “viesus”, kuri mīt uz grīdas mūsu mājoklī. Un tas ir pat ļoti vienkārši – LEIFHEIT tvaika slota ir lietojama jau 30 sekundes pēc ieslēgšanas un lielā ūdens tvertne nodrošina, ka to var lietot bez pauzes pat 40 minūtes. Man ar piepildītu ūdens tvertni pietiek pat 3 dzīvokļa uzkopšanas reizēm. Piekritīsiet, ka nevar būt vēl ekonomiskāks dzīvokļa uzkopšanas veids.

20180404102516-45312.jpg

Mans mammas prieks ir ne tikai par to, ka LEIFHEIT tvaika slota iznīcina mikrobus un baktērijas, bet arī par to, ka tā lieliski likvidē citus netīrumus. Tie, kuriem mājās ir mazi bērni, noteikti zina, ka par ēdienreizēm, pēc kurām grīda paliek tīra, var tikai sapņot. Pēc tam parasti no grīdas var uzlasīt gan izšķīdušus cepumus, gan mērci utt. Tad nu, kad maltīte galā, ar tvaika slotu veikli uzkopju virtuves grīdu, ātri vien likvidējot mērces peļķes, pat bērnu eksperimentus, kuru mērķis bija izšķaidīt uz grīdas cepumus.

LEIFHEIT Tvaika slotas priekšrocības

  • Nost ar putekļiem, mikrobiem un baktērijām! Ierastā līdzšinējā grīdas mitrā uzkopšana vienmēr uz mirkli sniedza prieku par likvidētajiem putekļiem, taču parasti urdīja jautājums, vai un cik ļoti grīda patiesībā ir tīra? Piekritīsiet, ka diez vai remdens ūdens spēj stāties pretī uz grīdas mītošajiem mikrobiem un baktērijām, kurus mājoklī ienesam ar ielas apaviem, kurus pa mitekli iznēsā suns. Un tagad iedomājieties, kā pa šo grīdu rāpo mazais... Brrrr! Pat tad, ja grīdas mazgāšanā tiek izmantoti kādi īpaši mazgāšanas līdzekļi, rezultāts būs tāds, ka to daļiņas pēc tam nonāks uz mazuļa plaukstiņām, pēc tam jau – mutē. Jā, laikam labāk par to nemaz nedomāt, savādāk, var iedzīvoties liekā stresā. Taču, ja ir vēlme pēc tīras vides un apziņas, ka nodrošinām saviem bērniem drošus apstākļus, iesaku izvēlēties tvaika slotu.
  • Klusa. Tvaika slotu nevar ne salīdzināt ar putekļu sūcējiem, kuri ir tik skaļi, ka pamodinās visus mājiniekus! Nē, tā darbojas praktiski nemanāmi, līdz ar to, droši mājokli var uzkopt arī laikā, kad bērni guļ. Pat mans vīrs, redzot, kā rosos pa māju, pārsteigts iesaucās: “Tas gan ir klusi!”
  • Grīda nepaliek slapja. Bieži vien pēc grīdas mazgāšanas vēl labu laiku nākas gaidīt, līdz tā pilnībā nožūs, taču ar tvaika slotu tas ir vien pāris sekunžu jautājums. LEIFHEIT ražotā tvaika slota ļauj noregulēt tvaika intensitāti (piemēram, koka grīdām – minimālais režīms, flīzēm – maksimālais), tādējādi, katru no grīdas segumiem var uzkopt ar tam piemērotāko režīmu un optimālo tvaika daudzumu. Patiesībā, kamēr kādu no telpām pabeidzu uzkopt, grīda tajā jau bija pilnībā nožuvusi, tāpēc varēju droši ļaut mazajai Laumai tajā dzīvoties, nesatraucoties, ka bērns uz slapjās grīdas paslīdēs.
  • Uz grīdas nepaliek ūdens pilienu traipi. Šī nu ir lieta, kas mani patiesi kaitina. Lai arī cik ļoti kārtīgi “izspiestu” no slotas ūdeni, lai arī cik minimāli pievienotu mazgāšanas līdzekļus, uz grīdām pēc nožūšanas parasti paliek ūdens pleķīši. Mani tie kaitina. Tāpēc gandarījums, ka pēc grīdu uzkopšanas ar tvaika slotu, tā ir perfekta – neviena pleķīša, ūdens nogulsnes.
  • Nav vajadzīgi mazgāšanas līdzekļi. Tvaika slota noteikti patiks tiem, kuri cenšas dzīvot pēc iespējas ekoloģiskāk, jo... grīdas uzkopšanai nepieciešams ir tikai tīrs ūdens. Un viss! Nekādu mazgāšanas līdzekļu, nekādu papildu izdevumu! Ieleju slotas tvertnē krāna ūdeni un varu ķerties pie uzkopšanas. Slotas lietošana patiešām ir ekonomiski izdevīga, jo, kā jau minēju, atkrīt mazgāšanas līdzekļu iegāde, savukārt mikro šķiedras lupatiņu var izmantot atkal un atkal, jo tā ir mazgājama veļas mašīnā 600 C temperatūrā.

20180404102725-20699.jpg

LEIFHEIT Tvaika slotu CleanTenso meklē interneta veikalā tavatelpa.lv.

 

zile zile 10. Apr 2018, 09:25 Banija_lv

Meginu atraat parameteus sai slotai-jaudu.bet nav neka noradits.citu firnu slitam ir un citam vel ir uzgali citam mazgasanam (jrani, skapisi, logi). Sai laikam nav..?

Banija Banija 10. Apr 2018, 08:40 zile

Sveika! Jā, ražotājs norāda, ka slota piemērota arī lamināta grīdām. Pati izmēģināju uz parketa un flīzēm.

zile zile 09. Apr 2018, 21:59

Vai var laminatam? Vienmer esmu grivejusi, tachu norades daudzam slotam minets,ka laminatam nevar..