Smalkais muslis - tiem, kuri grib ēst veselīgi

Smalkais muslis - tiem, kuri grib ēst veselīgi

20. Jan 2019, 13:02 Banija Banija

Es ļoti labprāt ierasto brokastu maizīšu, olu un desiņu vietā izvēlos musli. Hop-hop, klāt piens vai jogurts, un garda maltīte gatava. Vienīgais, lai atrastu tādu, kas ne tikai garšo, bet ir arī veselīgs, nākas iespringt, jo veikalu plauktos lielākoties ir varianti, kur, šķiet, uz katru porciju pievienota cukura paciņa. Saldi ļoti.

Tāpēc priecājos, ka manās rokās nonāca vietējo censoņu ražotais Smalkais muslis. Piesaistīja pirmām kartām ar savu askētisko dizainu un vienkāršību, un arī saturu, protams.

Muslis pilnībā atbilst savam nosaukumam “smalkais”, jo ir smalks kā milti, tāpēc ideāli saiet kopā ne tikai ar ierasto pienu un jogurtu, bet to var pievienot klāt kā piedevu arī, piemēram, pankūku mīklai. Tas tā, lai interesantāka dzīve.

Lai gan smalks, smalks, ar katru karoti var sagaršot tam klāt pievienotās ogas (ogu mušļa gadījumā), bet Ziemassvētku muslis garšo pēc īstiem Ziemassvētkiem, jo tam pievienots visaugstvērtīgākais kanēlis. Bonusa punktus Smalkais muslis no manis nopelna par to, ka tam nav pievienots cukurs. Cik nu tā sastāvdaļas ir saldas, tik ir.

Pirmajā reizē, garšojot Smalko musli, bļodiņā iebēru vien nedaudz mušļa, tam pievienoju pienu. Šķita, ka tas jau tikai tā, nogaršošanai, vien būs, jo pāris karotītes, bet man, lielajai skrējējai, taču gribās kārtīgi paēst. Tad nu ziniet, mušļa sastāvdaļas ir “samontētas” tik profesionāli, ka tas rada sāta sajūtu jau no pāris karotēm, bet, svarīgākais - nav tās smaguma sajūtas, kas būtu, ja es izdomātu apēst kārtīgas brokastis angļu stilā. Starp citu, dažkārt dienas darbā izvēršas gana rosīgas un nav laika aiziet paēst, tāpēc skapītī turu Smalko musli un kādu nesaldinātu dabīgo jogurtu, lai vienmēr pie rokas būtu veselīga maltīte.

Tāpēc, ja vien vēlaties ēst veselīgi, tad izvēlaties Smalko musli. Vienlaikus atbalstīsiet arī vietējos ražotājus, kuri ir apņēmības pilni radīt mums visforšākos un labākos produktus.