Skrējēju brokastis - Graci putra

Skrējēju brokastis - Graci putra

14. Apr 2019, 22:02 Banija Banija

Skriešanai vajadzīga enerģija, bet ne tāda, kas rada smagumu un spiež pie zemes. Ja apsēstu karbonādi ar majonēzes restīri un labi daudz kartupeļu klāt, enerģija būtu, bet ne tāda, lai rastos vēlme skriet. Drīzāk gan iekrist dīvānā un tērēt ar karbonādi uzņemto enerģiju, spaidot TV pults pogas.

Ikdienā cenšos ēst sabalansēti (ne vienmēr gan tas izdodas, taču ne par šo ir šis stāsts), jo īpaši lielu uzmanību tam pievēršot pirms skriešanas. Jā, tā kā man patīk skriet un tā ir mana aizraušanās, sava prieka pēc piedalos dažādās sacensībās, un tagad skriešanas sacensību sezona ir sākusies pa īstam.

Ko ēdu pirms skriešanas? Iepriekšējā vakarā tie lielākoties ir makaroni ar vistu, bet skriešanas dienā priekšroku dodu putrai ar kādu augli. Nav smaguma sajūtas, bet nav arī izsalkums, bet, kas svarīgākais - ir pietiekami daudz enerģijas, lai izturētu ne tikai 5km, bet arī 4 reizes vairāk.

Nereti brokastīs ēdu Graci mušļus, bet pirms skriešanas esmu iecienījusi Graci piedāvātās putras. Protams, ir iespēja ēst "pliku" auzu putriņu, taču Graci ir apvienojis vairākus labumus. Piemēram, Graci funkcionālās putras "Spēka" sastāvā ir pilngraudu tritikāles pārslas, pilngraudu auzu pārslas, pilngraudu rudzu pārslas, linsēklas, grauzdēti zemesriekstu gabaliņi un čia sēklas. Īsta enerģijas bumba, ne? Atšķirībā no ātri vārāmajām putrām, funkcionālās putras gadījumā var patiesi izgaršot katru grauda niansi un sajust to doto spēku. Gudra izvēle tiem, kuri domā par to, kā enerģiju uzņemt pēc iespējas pilnvērtīgāk.

Starp citu, kā jūs gatavojat putru? Cik zinu, to var pagatavot divos veidos:

  • uzvārīt ūdeni, pievieno nedaudz piena, ja vēlas, un piebērt klāt putru;
  • saujiņu putras pārslu pārliet ar vārošu ūdeni un ļaut uzbriest. Šis ir variants, kuru izvēlos arī es.

Pirmkārt, tāpēc, ka ātri, otrkārt, šķiet, ka šādā veidā mans organisms uzņem vēl vairāk labo vielu. Papildinu tā pagatavotu putru ar karotīti medus, saujiņu ogu vai kādu augli, un veselīgas brokastis gatavas.

Lūk, šeit arī es pēc finiša. Smaidīga un priecīga par noskrieto pusmaratonu. Uzstādīts jauns personīgais rekords un prātā jau doma par nākamo skrējienu. Ēdot pirms skrējiena gudri, nebija smaguma sajūtas un spēka pietieka līdz finišam un vēl pēc tam. 

Lai jums daudz enerģijas!