Radoši veidi, kā piešķirt vientuļajām zeķēm otro elpu

Radoši veidi, kā piešķirt vientuļajām zeķēm otro elpu

26. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izrādās – katram otrajam Latvijas iedzīvotājam skapī ir vismaz viena zeķe, kas pazaudējusi savu pāri.* Ja vien neesi tik drosmīgs, lai staigātu ar zeķēm no dažādiem pāriem, tad visticamāk vientuļniece savu galveno funkciju – pasargāt pēdas – pildīt vairs nespēj. Tomēr arī bez pāra palikušajai zeķītei var atrast gana daudz interesantu un noderīgu pielietojumu. Atliek tikai ļaut vaļu fantāzijai, lai tā pārtaptu par rotaļlietu, bērnu ceļgalu aizsargiem vai mitruma savācēju automašīnas salonā. 

Pagatavo rotaļlietu sunim

Četrkājaino draugu saimnieki noteikti zina, ka zeķu košļāšana un paslēpšana ir viena no suņu iecienītākajām nodarbēm. Ja arī Tavam mīlulim piemīt šis ieradums, pagatavo viņam īpašu spēļmantiņu, kas taisīta no vientuļajām zeķēm. Izvēlies vislielāko zeķi un sapildi to ar sarullētām mazākām zeķītēm. Zeķē var ievietot arī tenisa bumbiņu vai kādu pīkstošu rotaļlietu. Ieguvēji būs abi – sunim būs jauna mīļākā rotaļlieta un saimniekam mazāk noklīdušu zeķu.

Pasargā elkoņus un ceļgalus

Kad mazulis mācās rāpot, papildus piesardzība nenāks par ļaunu. Lai pasargātu ceļgalus un elkoņus no iespējamiem nobrāzumiem, ņem talkā kādu no vecajām zeķēm – nogriez pēdas daļu un zeķes augšiņu izmanto kā aizsargus. Paštaisītie aizsegi mīkstinās mazuļa kritienus un aizsargās ādu no dažādiem sīkiem priekšmetiem. Savukārt pieaugušajiem vientuļās zeķes noderēs, lai atsvaidzinātu kādu no vecajiem džemperiem vai žaketēm, piešujot stilīgas elkoņu uzšuves.

Atrodi vientuļniecēm otru pusīti

Ja kāda zeķe ir īpaši mīļa, piesaki to Latvijā radītajā zeķu iepazīšanās portālā www.singlesocks.lv. Izrādot simpātijas citu dalībnieku pievienotajām zeķīšu bildēm un arī pretī saņemot “patīk”, izveidosies pāris, kas var pārtapt īstā draudzībā.

Aizmirsti par aizrasojušiem auto logiem

Neierasts, bet elementārs veids kā izvairīties no liekā mitruma automašīnā, ir izmantot vecās zeķes un kaķu tualetei paredzētās granulas. Viss, kas jādara – piepildi zeķi līdz potītes vietai ar kaķu tualetes pakaišiem un uzsien mezglu, papildus drošībai pārvelkot pāri vēl vienu zeķi. Pievērs uzmanību, lai zeķe būtu bez caurumiem, lai sīkās granulas neizbirtu. Sapildīto zeķi atstāj uz nakti automašīnā – granulas lieliski uzsūc lieko mitrumu no auto salona un samazina logu aizsvīšanu.

Pārvieto mēbeles bez raizēm

Vientuļā zeķe var motivēt arī labām pārmaiņām! Kā? Palīdzot istabas pārkārtošanā – tās ļauj pārvietot mēbeles bez kaitējuma grīdas segumam un pašām mēbelēm. Uzvelkot zeķes uz mēbeļu kājiņām un stūriem, varēsi izvairīties no saskrāpētas grīdas vai nolupušas krāsas. Tostarp slapju zeķu novietošana zem smagajām mēbelēm palīdzēs tās vieglāk pārbīdīt.

* Pētījumu veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs “SKDS” interneta vidē 2016. gada februārī. Aptauja ir reprezentatīva ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Izlases lielums ir 1005 respondenti Latvijā.