Prezentē jaunāko iRobot robotu, kas pats iztukšo savu netīrumu tvertni

Prezentē jaunāko iRobot robotu, kas pats iztukšo savu netīrumu tvertni

22. Feb 2019, 15:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Speciālā atklāšanas pasākumā iRobot pārstāvji Latvijā iepazīstināja nākotnes tehnoloģiju interesentus un savus ilggadējos klientus ar visjaunāko iRobot®  Roomba® i7+, kas vēl viedāk automatizē mājas uzkopšanas darbus.

Visjaunākais iRobot robots grīdas uzkopšanu autonomi var veikt nedēļām ilgi, jo tā Clean Base™ Automātiskās attīrīšanas stacija, robota netīrumu tvertni iztīra noslēgtā, vienreiz lietojamā, izmetamā netīrumu maisā, kura ietilpība atbilst līdz 30 robota netīrumu tvertnēm.

Jaunā ImprintTM Viedās kartēšanas funkcija ļauj Roomba® i7+ atcerēties daudzus telpu plānus un nosaukumus, kas ļauj efektīvāk izpildīt tīrīšanas uzdevumus un sūtīt robotu tīrīt izvēlētās telpas ar balss starpniecību vai izmantojot iRobot Home aplikāciju. Secību un telpu tīrīšanas laiku lietotāji var izvēlēties paši. Robots putekļsūcējs spēj arī viegli pielāgoties telpām, atceroties šķēršļus, no kuriem nepieciešams nākamajās reizēs īpaši izvairīties.

iRobot pārstāvji Latvijā klātesošajiem bija sarūpējuši vairākus unikālus pārsteigumus. Tai skaitā īpašu, robotu radītu salūtu, un Roomba® i7+ atklāšanas ceremoniju, izmantojot sacīkšu dronu, un Latvijā radītu robotu trajektorijas izsekošanas tehnoloģiju.

SIA "Terra Virtuala" vadītājs Vitolds Bīriņš, kurš ne tikai nodrošina iRobot autorizēto servisu Latvijā, bet arī aktīvi atbalsta robotikas izglītību, iedrošināja klātesošos popularizēt praksi, kad 6-10 gadus lietoti iRoboti tiek ziedoti robotikas izglītībai. Jau vairāk nekā 10 gadus Latvijā šādā veidā iRobot robotiem tiek dota otrā dzīve, bet skolēniem un studentiem tiek nodrošināta iespēja bez maksas saņemt lielisku bāzes robotu zinātniski-pētnieciskajam darbam un robotikas izglītībai.

No pārbaudītām vērtībām jāatzīmē, ka iRobot roboti joprojām ir vienīgie, kuros netīrumu savākšanai saru birstes ir aizstātas ar elastīgiem gumijas rullīšiem, kas ne tikai ļoti efektīvi savāc netīrumus, bet salīdzinājumā ar vecajām tehnoloģijām – saru birstēm, ir īpaši viegli kopjami, un ko īpaši novērtē mājdzīvnieku saimnieki.

Prezentācijas pasākumā starp jaunā robota saņēmējiem bija pirmais klients, kurš 2006. gadā Latvijā pirmais iegādājās iRobot Roomba robotu. 12 gadu laikā Latvijas iRobot autorizētais servisa centrs ir kļuvis par visaugstāk novērtēto iRobot servisa centru Eiropā, un Latvijā ir radītas daudzas tehnoloģijas, kas iRobot robotu apkalpošanu padara ātrāku un kvalitatīvāku visā pasaulē.

iRobot®  Roomba®  i7+ grīdas uzkopšanas roboti jau pieejami  Latvijā.

iRobot ir vadošais specializētais robotikas uzņēmums pasaulē kopš 1990. gada un iRobot Roomba ir vispopulārākais grīdas uzkopšanas robots pasaulē kopš 2002. gada. Vairāk kā 20 miljoni iRobot Roomba robotu rūpējas par tīrām grīdām katru dienu, visā pasaulē.