RECEPTE: Pērļu grūbu salāti ar karamelizētiem turku zirņiem

31. Dec 2017, 08:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zināms, ka Ziemassvētku un Jaunais gads ir laiks, kad daudz laika jāpavada pie plīts, gatavojot svētku maltīti. Mums ir recepte ar pavāru Māri Pravaini, kurš ieteiks karstos salātus, kurus tikpat labi var ēst arī nākamajā dienā atdzisušus!

Sastāvdaļas:

• 400 g. – vistas filejas

• 1 burciņa turku zirņu

• 250 g.- Pērļu grūbas ( ātri vārāmās paciņās 2 paciņas x125g.)

• 1 gab.- Zaļais cukīni

• 4 ēdamkarotes – medus

• 1 citrons

• 1 apelsīns

• 1 burciņa saulē kaltētu tomātu

• 1 puravs

• 1 dzeltenā paprika

• 1 sarkanā paprika

• 30 g.- timiāna

• Ķiploki

• Sāls

• Pipari

• 30 g.- rozīnes

• 30 g.- Valrieksti

• Olīveļļa

• 100 g.- Cietais siers

 

Pagatavošana:

• Liek vārīties pērļu grūbas 2 paciņas. Vāra viņas aptuveni 20 min.

• Sagriež vistas fileju strēmelītēs.

• Puravu un papriku sagriež uz ceturtdaļām.

• Cukīni sagriež uz ripiņām.

• Turku zirņiem nolej lieko šķidrumu un noskalo viņus.

• No apelsīna un citrona izspiež sulu.

• Notīra ķiploku un sagriež mazos gabaliņos.

• Sagriezto vistu iemarinē apelsīna sulā ar ķiploku, timiānu, sāli, pipariem un nedaudz olīveļļas. Iemarinēto vistiņu ieliek ledusskapī uz 20-30 min.

• Kamēr vista marinējās paralēli uz grila pannas liek cepties cukīni, kuru mēs pasālījām.

• Uz citas pannas liek cepties puravu un papriku- cep nedaudz. Lai dārzeņi nav izcepti, bet gan apsautēti nedaudz.

• Uz vēl vienas pannas liek cepties turku zirņu, kuriem pielej nedaudz apelsīna sulu un citrona un medu. Un karamelizē, kamēr liekais šķidrums izgaro un turku zirņi paliek saldeni.

• Kad vista ir iemarinējusies, liekam viņu uz pannas cepties. Uz pannas uzlejam eļļu, timiānu un ķiploku. Cepam, kamēr viss liekais šķidrums neizgaro. Pirms beigām pielejam atkal nedaudz apelsīna sulas un medu un pacepam nedaudz līdz vistiņa kļūs brūna.

• Gatavās pērļu grūbas atdzesē un sajauc kopā ar turku zirņiem. Visam tam klāt pielej eļļu no saulē kaltētiem tomātiem un pieliek tomātus. Visu kārtīgi samaisa, lai grūbas un zirņi ievelkas ar eļļu no saulē kaltētiem tomātiem. Pieliek klāt vistu un puravu, papriku. Liek visu gatavo masu viena lielā bļodā. Pa virsu liek cukīni un pārkaisa ar rozīnēm, riekstiem un cieto sieru. Salāti gatavi. Labu apetīti.


20170831110551-88486.jpg

Paldies pavāram Mārim Pravainim no 

Kulinārijas studija bērniem un pieaugušajiem Culinarium.

Facebook lapa: https://www.facebook.com/culinariumriga/

Adrese: Maskavas iela 12,K1 (Spīķeru kvartāls