Pamosties ar sarkaniem pleķiem noklātu ādu. Alerģija no zālēm?

Pamosties ar sarkaniem pleķiem noklātu ādu. Alerģija no zālēm?

12. Jan 2018, 09:12 FejuFeja FejuFeja

Pēc tam, kad Faringospray diemžēl nespēja mazināt mazās Fejiņas smago klepu, daktere ieteica inhalācijas. Iesākumā gan apvaicājās, vai mums mājās ir inhalāciju aparāts, uz ko atbildēju, ka visu iepriekšējo dienu sēdēju un par tiem vien domāju. Tātad, ir laiks iegādāties.

Tā nu vakar vakarā tiku pie mūsu ģimenes inhalatora. Sagādāts arī Ventolin un NaCl.

Atzīšos godīgi, ka neticēju, ka varēšu trīs reizes dienā nodrošināt mazajam nemiera garam inhalācijas, jo kuram bērnam gan patīk, ka liek sēdēt mierā un vēl kaut ko uzliek uz sejas. Taču es šoreiz pārkāpu savas robežas un šajās minūtēs ļāvu mazajai dāmai paskatīties telefonā multenīti par kaķīti. Lai gan es esmu no tiem, kas neļauj bērnam spēlēties ar telefonu, skatīties multenes telefonos, planšetēs, šis bija vienīgais risinājums, kas man nāca prātā, domājot, kā tikko gadu sasniegušam bērniņam ļaut nosēdēt mierīgi pie rūcoša aparāta.

Fejiņa izturēja godam, un pirmajā momentā pat šķita, ka klepus pēc tam jau palicis mīkstāks. Taču tā laikam bija vien mana ilūzija, tāpēc šodien ar inhalācijām turpināsim. Taču ir viens BET...

Es pati šorīt pamodos, noklāta no vienas vietas ar sarkaniem pleķiem. Loģiski, ka prātā jau esmu izdomājusi neskaitāmas slimības, kas man varētu būt, roka gandrīz jau aizsniegusies līdz Google tantei, lai meklētu savu īsto kaiti, bet mani uz mirkli atsēdināja vīrs, kurš lika padomāt, kas gan pēkšņi ir mainījies, kas varēja izsaukt uz manas ādas tādu parādību? Fejiņas elpotās zāles? Jā, lasu to instrukcijā, ka viena no blakusparādībām ir nātrene. Vai tiešām šīs būs pirmās zāles, no kurām man ir alerģija?

Tad nu tagad sēžu, kasos un gaidu mirkli, kad iedarbosies nesen iedzertā Tavegyl deva. Un, protams, vienlaikus ļoti ceru, ka tā patiešām ir alerģija nevis kāda cita slimība, kuru esmu pagvusi jau izdomāt.

Atliek vien sagaidīt mirkli, kad pamodīsies mana mazā slimniecīte, lai apskatītos, vai ar viņas ādu viss ir kārtībā. Ja būs, tad, protams, inhalācijas ar Ventolin turpināsim, jo es savu kasīšanos kaut kā pacietīšu, galvenais, lai mazajai rimstas klepus.

Padalies, vai arī Tev ir atklājušās alerģijas pret kādām zālēm? Kā alerģija izpaudās? Vai arī ar sarkaniem, niezošiem pleķiem uz ādas?

lauvinja lauvinja 12. Jan 2018, 11:51

Diemžēl alerģija no zālēm mēdz gadīties.
Tās izpausmes var būt dažādas. Vienā gadījumā tiku pie niezošiem, sarkaniem pietūkušiem pleķiem, kas pletās platumā.