Mājās gatavoti Cēzara salāti

Mājās gatavoti Cēzara salāti

Cēzara salāti ir klasika, kas garšo teju ikvienam! Esmu atklājusi super vienkāršu veidu, kā tos pagatavot mājās.

Sastāvdaļu daudzumi pēc sajūtām:

- Salāti- klasiski taisa ar Romiešu salātiem, bet Rimi pašreiz iegādājami Latvijas salāti, kas pēc struktūras arī ir ļoti līdzīgi Romiešu salātiem

- Cietais siers, šajā reizē Džiugas

- Graudu maizīte ar sēkliņām baltmaizes vietā, ko apgrauzdē sausā pannā

- vistas filejan vai atkauloti cāļu šķinķīši, kas sagriezti strēmelītēs

- bezpiedevu jogurts

- ķiploks

- franču sinepes

- sāls

- pipari

- cukurs

Pagatavošana:

  • Saplūkā salātus,izkārto uz šķīvja
  • Sausā pannā apgrauzdē maizīti, sagrieztu kubiciņos
  • Strēmelītēs sagriež vistas gaļiņu, apcep olīveļļā/ sviestā un ķiplokos
  • Mērcīti gatavo no bezpiedevu jogurta, franču sinepēm, cietā siera, sāls, pipariem, citronu sulas
  • Man ļoti garšo šie salāti siltā veidā,bet ir ēdami arī nākamajā dienā pusdienās!

Lūk, mans šīs dienas Take away komplektiņš-vakardien sagatavotie Cēzara salāti Tupperware traukā, mērcīti var ielikt atsevišķi,lai salāti līdz pusdienām nepaliek slapji.

Saldajā un launagā- ananānss, Graci muslis, godži ogas un kokosriekstu skaidiņas, reizēm lieku arī čia sēklas. ŠIs ir lielisks trauciņš, iegādāts Pepco veikalā par 1,29eur! 

Kristīne