Lieliska pastaigu vieta: Sēra dīķu taka

Lieliska pastaigu vieta: Sēra dīķu taka

15. May 2020, 00:00 Banija Banija

Pirms pāris gadiem pirmo reizi nonācu kādā purvu takā. Un man tur tik ļoti iepatikās. Tiesa, šis laiks nav labākais, lai apmeklētu purvu takas, jo tās ir ir šauras, tāpēc daļa no tām slēgta.

Tā, meklējot idejas jaunām pastaigu vietām, aizvadītajā nedēļā uzgāju informāciju par Sēra dīķiem, kas atrodas purvu teritorijā. Centos atrast informāciju, vai arī šī taka nav slēgta, bet neko tādu neatradu.

Taka atrodas pavisam tuvu - Jūrmalas pievārtē, tāpēc vēl jo vairāk kārdinoši, jo nav tālu jābrauc. Tajā pašā laikā, šķiet, tas nozīmē, ka turp varētu nedēļas nogalēs doties lielas cilvēku masas, taču mēs riskējām. Tā teikt, ja būs slēgts vai arī būs lieli cilvēku pūļi, pabrauksimies tālāk un dosimies pastaigāties gar jūras malu.

Aizbraukuši līdz takas sākumam secinājām, ka Sēru dīķi, šķiet, nav tas populārākais pastaigu galamērķis, jo stāvvietā vien viena mašīna. Prieciņš! Kāpjam ārā un dodamies dabā.

Tāds klusums, tāds skaistums un prieks par kopīgi pavadīto laiku! Sēru dīķu taka ir ļoti īsa - vienā virzienā vien nedaudz vairāk nekā 800 metri. Taču atbraukt uz šejieni noteikti ir tā vērts, ja jums patīk izbaudīt dabas daudzveidību.

Dodaties izbaudīt klusumu un mieru, vērojot dabas burvību - te tauriņi uzrīkojuši īstu salidojumu, te putni izdomājuši sarīkot sacensības, kurš nodziedās visskaistāko dziesmu. Starp citu, kabatā ieliec kādu monētu, jo dzeguzes te dzied vissirdīgāk. Tā, ka bez pārtraukuma, demonstrējot savu varenību.

Mani bērni par pastaigu bija lielā sajūsmā, jo te redzējām saulītē gozējamies ķirzaku, te izpētījām dažādos kukaiņus un Sēru dīķī redzējām tādas labi noaugušas dēles.

Īsta dabaszinības stunda klātienē! Paveries uzmanīgi, jo te dīķa dibenā ieraudzīsi arī dzīvnieku pēdas, kuri, acīmredzot, arī nolēmuši iznākt kādā pastaigā.

Ja baidies, ka Sēru dīķu tuvumā smirdēs pēc labi pastāvējušām vecām olām, tad uztraukumam nav pamata, jo vismaz mēs neko no gaidītās spēcīgās smakas nesagaidījām. Ja nu vienīgi uzpūta spēcīgāka vēja dvesma, varēja sajust kādu nojausmu no sēra, bet tā - nekā tāda.

Ja veido savu apskates objektu sarakstiņu, tad tajā noteikti iekļauj Sēra dīķu taku, jo redzētais ir tā vērts! Ja pēc mazās pastaigas nav gana, tad kāpiet mašīnā un dodaties uz netālu esošo Gauso jūdzi, kur mierīgi varat pēc spraigās darba nedēļas atgūt spēkus, pastaigājoties pa debešķīgi skaistu pludmali. Braucot no Sēru dīķu takas līdz Gausajai jūdzei, nonāksiet Ķemeru nacionālā parka teritorijā. Brauciet lēnām un uzmanīgi vērojat apkārtni - te redzēsiet vēl neredzētas putnu sugas, kuras pastaigājas turpat gar ceļa malu. Goda vārds, iespaidīgi! Bērni par šo pastaigu un braucienu noteikti būs sajūsmā. Un pieaugušie tāpat.